Samsun’da bir esnaf paraları böyle dezenfekte ediyor..! – 8540

Samsun'da bir esnaf paraları böyle dezenfekte ediyor..!

Havza ilçe merkezinde  yufka imalathanesi işletmecisi Emrullah Sağlam, müşterilerinden gelen bozuk madeni paraları dezenfekte ediyor.

İşletme sahibi Emrullah Sağlam ilk olarak müşterinden gelen bozuk paraları ayrı bir yerde topluyor daha sonra ise dezenfektanlı suya attırıyor. Dezenfekte ettiği bozuk paraları bir müddet kurumaya bırakan Sağlam daha sonra bozukları temiz şekilde dolaşıma tekrar sunuyor.

İşyerinde de maske ve eldivenle çalıştıklarını belirten Sağlam, herkesin koronavirüse karşı aynı ciddiyetle davranmasının önemli olduğu dile getirdi. Sağlam;”İşyerimi 3 saate bir dezenfekte ediyorum. Devletimiz bu virüsle büyük bir mücadele içinde. Alınmış olan önlemler dünyaya ders verecek nitelikte. Ben de esnaf olarak bu uygulamayı kendime görev bildim, müşterilerimden gelen madeni paralara dezenfekte ediyorum. Dezenfekteli sudan çıkarıp silip kasaya koyuyoruz, önceden dezenfekte edilmiş paraları da müşterimize veriyoruz. Önceliğimiz müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak.” dedi.

Uygulamaya risk ortadan kalkana kadar devam edeceğini belirten Sağlam; “Devletimiz topyekun bu virüsle savaş veriyor. Yaptıkları bu mücadeleden dolayı Cumhurbaşkanımıza, Sağlık bakanımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Bizlerde vatandaşlar olarak kendi imkanlarımız ölçüsünde koronavirüs ile mücadele etmeliyiz. Çünkü bu işin şakası yok.”  Dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu