Samsun’da bir kişide korona virüs görüldü..! – 8499

Samsun'da bir kişide korona virüs görüldü..!

Çin’in Wuhan kentinde görülen ve kısa sürede Antarktika kıtası hariç tüm kıtalarda 100’den fazla ülkeye yayılan korona virüsü, insanlığı ölümle tehdit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) resmi ve güncel rakamlarına göre 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 14:45 itibariyle virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 561’e ve enfekte sayısı ise 227 bin 449’a ulaştı. 

TÜRKİYE’DE 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise dün gece tüm dünyayı ölümle tehdit eden korona virüsünün Türkiye’de 9 kişinin ölümüne sebep olduğu, virüsün ülkedeki enfekte sayısının ise 670’e yükseldiğini açıkladı.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE…
Diğer yandan Gazete Gerçek’ten Tolga BİRGÜCÜ’ye açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun’da tedavi altında bulunan bir kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığı bilgisini verdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastayla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydeden İl Başkanı Aksu, özellikle yaşlı insanlarda virüsün etkili olduğuna vurgu yaparak, duyarlılık çağrısı yaptı. Aksu, medyaya da büyük görevler düştüğünü söyledi. 

‘SAMSUN’DA BİR VAKAMIZ MEVCUT’
Ersan Aksu, “Samsun’da test sonuçları pozitif çıkan bir vakamız mevcut. Hastamızla ilgili tüm gerekli önlemler alınmıştır ve hassasiyetle tedavisi devam etmektedir. Bu noktada asıl mesele, hep beraber bir birlik olarak devletimizin uygulamaya koyduğu tedbirlere uygun hareket etmemizdir. Virüsün tedavisi noktasında mortalite durumu çok azdır. Bu virüs genellikle yaşı ilerlemiş insanları hedef almaktadır. Bir kişinin virüs testinin pozitif çıkması demek, o kişinin düzelmeyeceği anlamına gelmez” diye konuştu.

‘YAŞILARIMIZI KOLLAMAK DURUMUNDAYIZ’
Paniğe kapılınmaması noktasında çağrı yapan Ersan Aksu, “Gerekli tecrit ortamlarının sağlanarak tedavileri yapılan hastalar eski sağlıklarına kavuşabilmektedir. Rahatsızlığı herkes geçirebilir. Belki bizler de geçeceğiz. Belki ayakta geçireceğiz ve haberimiz olmayacak. Virüsü yüzde 90-95 oranında ayakta atlatabilecek seviyedeyiz. Virüs konusunda yaşlılar çok ciddi risk gururundadır, bu unutulmamalıdır. Yaşlılarımızı koruyup kollamak durumundayız” şeklinde konuştu.

‘MEDYA SOSYAL FOBİ HALİNE GETİRMEMELİ’
Medya organlarına çağrı yapan İl Başkanı Aksu, şöyle konuştu; “Samsun’da virüs var mı?’ diyerek ve bunu abartarak, virüsle ilgili toplumu, olumsuz psikolojiye sokmaya hiç gerek yoktur. Medyaya da bu noktada çok büyük görevler düşüyor. Bu durumun sosyal medyada abartılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Medyanın bu işi sosyal fobi haline getirmemesi gerekiyor.”

‘STRES VE PANİĞE KAPILMAMAMIZ GEREKİYOR’
Ersan Aksu, şöyle devam etti; “Panik yapmadan,  sosyal strese kapılmadan bu dönemi atlatmamız gerekiyor. Devletimizin tüm uyarılarını dikkatlice dinlemeli ve harfiyen riayet etmeliyiz. Tedbirlerimizi alacağız ancak bunları stres ve paniğe gerek olmaksızın yapacağız. Ve İnşallah, birliğiyle bu kötü günleri aşacağız.”

 

Kaynak: Diye Konuştu

http://www.diyekonustu.com/m/koronavirus/baskan-acikladi-samsun-da-bir-koronavirus-vakasi-var-h1272.html

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu