Samsun’da Bu Okuldan Mezun Olanın İşi Hazır – 10349

Samsun'da Bu Okuldan Mezun Olanın İşi Hazır

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye’de ilk ve tek olan Kutlukent Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni eğitim öğretim yılında öğrencileriyle buluşacağını açıkladı. Öğrencilere istihdam imkanı sunan 16 derslik ve laboratuvardan oluşan lisenin ilçe için çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Togar, mezun öğrencilerin direk olarak istihdama katılabilediklerine dikkati çekti. 

MEZUN OLACAKLAR DİREK İSTİHDAMA KATILACAKLAR 

Başkan Togar, ” Okulumuzdaki öğrencilerimiz genel eğitimlerin yanında tamamen tıbbi cihaz teknolojileri ile ilgili eğitimler alacaklar. Samsun tıbbi aletler üretimi açısından Türkiye’de önde gelen bir şehrimiz. Kentimizde tıbbi aletler konusunda ciddi üretimler yapan firmalarımız ihracat yaparak ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle tıbbı cihaz üreten firmaların en büyük isteği yetişmiş kalifiye elemandır. Her biri iş yerlerinde çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısı ile karşı karşıya kalmaktadırlar. İşte bu Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ilk etapta bu açığı kapatacak. Yani bu lisemizden mezun olan öğrencilerimizin işleri hazır sayılır. Önemli olan öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirip alanlarında uzman olarak aranan eleman konumuna gelmeleridir” dedi. 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye’de ilk ve tek olan Kutlukent Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni eğitim öğretim yılında öğrencileriyle buluşacağını açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu