Samsun’da fuhuş ve uyuşturucu kullanılan utanç yapısı… – 5779

Samsun'da fuhuş ve uyuşturucu kullanılan utanç yapısı...

Samsun İlkadım İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 111 No’lu 3 katlı metruk bina, kimliği belirsiz kişilerin gayri meşru işler için kullandığı mesken haline geldi. Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan metruk binalarla mücadele kapsamında, mahalle sakinleri için tehlike oluşturan bu binanın da yıkılmasını beklediklerini söyledi.

MAHALLEYİ BU DERTTEN KURTARIN

Memişoğlu, belediye tarafından metruk binalara karşı verilen mücadelenin doğru olduğunu ancak kriterin ne olduğunu merak ettiklerini belirterek, “Kentimizde çok sayıda metruk yapıya rastlanabiliyor, bu durum da halk için tehlike arz ediyor. Bu metruk yapılar çevreye kirlilik saçıyor ve uygun olmayan işler için kullanılıyor. İlkadım Belediyesinin, ilçede bulunan metruk binaları kaldırılıyor olması sevindirici bir haber. Ancak bu çalışmanın hangi kritere göre yapıldığını merak ediyoruz. Çünkü geçmişte, kamuoyunda Melanet Apartmanı olarak bilinen metruk bina için talepte bulunduk ama sonuç alamadık. Ayrıca, odamızın hizmet binasının bitişiğinde bulunan metruk yapının kaldırılması için Eylül 2018 ve Nisan 2019’da belediyeye verdiğimiz dilekçelerden de hiçbir sonuç alamadık. Eğer İlkadım Belediyesi böyle bir çalışma başlattıysa bizim de mahallemizdeki bu dertten bir an önce kurtulmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

FUHUŞ YUVASI

Söz konusu metruk yapının mahalle ve kent sakinleri için tehlike oluşturduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Bu yapı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunuyor ve vatandaşların sıklıkla tercih ettiği bir yol aksı üzerinde yer alıyor. Bir cephesi de Atatürk Bulvarı’na bakan bu bina kentin imajı açısından olumsuz bir etkiye sebep oluyor. Bu yapının çevreye sağlık bakımından tehdit oluşturduğunu, burada farelerin cirit attığını, bu yapının kimliği belirsiz kişilerce uyuşturucu ve alkol kullanımı ile fuhuş için kullanıldığını da belirttik. Fuhuş amacıyla kullanıldığına dair elimizde kamera kayıtlarının mevcut olduğunu da vurguladık. Ancak bu güne kadar bu bina için hiçbir işlem yapılmadı. Bu bina metruk tanımlamasının her maddesine uyuyor. Burası acilen yıkılmalı. Bu metruk bina Kılıçdede tramvay durağının hemen karşısında yer alıyor, bu yönüyle de trenden inip kent merkezine geçecek insanlar için de özellikle gece saatlerinde risk teşkil ediyor” sözlerini kaydetti.

Kaynak: HABER GAZETESİ / Şükrü Berk ASKAR

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu