Samsun’da hava sıcaklığı 33 dereceyi gördü..! – 5872

Samsun'da hava sıcaklığı 33 dereceyi gördü..!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yurdun doğu kesimleri bu hafta sonuna kadar Basra alçak basıncının, kuzey kesimleri ise Karadeniz üzerinde bulunan yüksek basıncın etkinde kalacak. Hafta boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması ve mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalması ve mevsim normallerine inmesi öngörülüyor.

SAMSUN 33 dereceyi görecek..!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Samsun’da hava sıcaklığı en düşük 21derece Ladik Akdağ’de görülürken, en yüksek hava sıcaklığı Vezirköprü ilçesinde 33 derece olacak. Merkez ilçelerde ortalama hava sıcaklığı 29derece olacağı öğrenildi. 

Bu arada Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklıkla birlikte yüksek nem bekleniyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu