Samsun’da içme suyundaki kokunun sebebi belli oldu – 8359

Samsun'da içme suyundaki kokunun sebebi belli oldu

Samsun’da eski bir sağlık çalışanın içme suyunda alüminyum oranın yüksek olduğu iddiasını gündeme taşımasının ardından, şimdide ‘içme suyuna lağım karıştı’ iddiası gündeme düştü. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarını ve telefonlarını şikayet yağmuruna tuttu. 

Vatandaşlar, içme suyunun lağım koktuğunu, toprak tortuları oluştuğunu belirtti. SASKİ, ardı ardına açıklama yaptı. SASKİ, ilk açıklamasında sorun olmadığını duyursada, ikinci açıklamasında SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız’ın laboratuvar ortamında test yapılan fotoğrafı ile duyurusunu yaptı. Açıklamada, içme suyunun arıtma aşamasında katılan katkı maddesinden kokunun kaynaklandığı açıklandı, içme suyunda sorun olmadığı duyuruldu. 

İLK AÇIKLAMADA SORUN YOK DENİLDİ 

SASKİ, ilk açıklamasında, “Samsun şehir geneline verilen içme suyunun bakteriyolojik ve kimyasal açıdan analizleri sürekli yapılmakta olup, insan sağlığını etkileyecek riskli bir durum söz konusu değildir. Farklı adreslerden gelen bahse konu şikayetler için ekiplerimiz sahada gerekli araştırmalarını yapmakta ve çalışmalarını sürdürmektedirler “ifadelerini kullandı. 

İKİNCİ AÇIKLAMADA ‘KATKI MADDESİ KOKU YAPTI’ DENİLDİ  

SASKİ ikinci açıklamasında ise, ”  Şehrimize verdiğimiz içmesuyu, Sağlık İl Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından sürekli kontrol edilerek analiz edilmektedir. Gelen koku şikayetleri neticesinde şehrimizin muhtelif yerlerinden alınan numunelerin kimyasal ve bakteriyolojik analiz sonuçlarında halk sağlığını tehdit edecek her hangi bir unsura rastlanılmamıştır. Söz konusu kokunun yapılan arıtma işleminde kullanılan maddeden kaynaklandığı öngörülmekte olup, içmesuyumuza teknik olarak zaten mümkün olmayan kanalizasyon suyunun karıştığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur “ifadeleri kullanıldı.  Zekeriya FIRAT 

İŞTE O YORUMLAR; 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu