Samsun’da Kurulan Suriye Pazarı Bu Kadarına Pes Dedirtti – 6545

Samsun'da Kurulan Suriye Pazarı Bu Kadarına Pes Dedirtti

Samsun’da yaşayan Suriyeli mülteciler, çığır açmaya devam ediyor. Çeşitli derneklerden veya belediyelerden, vatandaşlardan topladıkları ikinci el kıyafet, ayakkabı vb. gibi ürünleri kurdukları ‘Suriye Halk Pazarı’nda satmaya başladı.

İlkadım’da Anneler Parkı’nda 2’nci el kıyafet tezgahları kuran mülteciler, yere açtıkları tezgahlarla gelir elde etmeye başladı. Mülteciler, pazara yoğun ilgi gösterirken, çevrede yaşayan mahalle sakinleri bu pazarcılık işine tepki gösterdi.

BELEDİYELERE TEPKİ

Mültecilerin açtıkları tezgahların izinsiz ve yasalara aykırı olduğunu düşünen vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi’ne ateş püskürdü. Düzensiz, arabaların üstünde, yerlerde açtıkları tezgahlarla görüntü kirliliğine sebep olan mültecilere belediye zabıta ekiplerinin engel olmadığını savunan vatandaşlar, “Neden buraya müdahale edilmiyor. Bizim insanlarımızın tezgahlarına hemen el koyan zabıta ekipleri, neden mültecilerin bu hallerine bir yaptırım uygulamıyorlar” şeklinde tepkilerini gösterdi.

BU NASIL BİR DÜZEN?

Samsun’da kurulan bu tezgah görüntüleri sosyal medyada da yankı bulurken, vatandaşlar resimlerin altlarına yazdıkları yorumlarla Suriyeli Halk Pazarı’na adeta tepki yağmuruna tuttular. Vatandaşlar, yorumlarında şu ifadelere yer verdiler; “Yüzyıllık çağdaş Cumhuriyet Sistemi, Ortadoğu’ya döndürülemez. Türk pazarcılara kök söktüren yerel yönetim ekipleri, mültecilere zabıta noktasının önüne tazgah açtırıyor, çöp kutularına, milletin araçlarının üzerine pazar kurduruyor. Bu nasıl bir düzen? Zabıta müdahale etmiyor, gün boyu izliyor. İnşallah bu yanlıştan belediyeler bir an önce geri döner. Samsun’un göbeğinde böyle görüntü kirliliği istemiyoruz.”

Kaynak: haberlerlesamsun/com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu