Samsun’da otobüs şöförü öldüresiye dövdü..! – 8300

Samsun'da otobüs şöförü öldüresiye dövdü..!

Samsun’da şehir içi ulaşım hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakı SAMULAŞ’ın bünyesinde halk otobüsü şoförlüğü yapan M.D. isimli şahıs, iddiaya göre seyir halindeyken İ.Ö. isimli otomobil sürücüsünün yolunu kapattı.

İki sürücü arasında ‘yol verme’ tartışması yaşanırken, iki tarafta birbirine el kol hareketleri yapıp küfür ve hakaretler edince; halk otobüsü şoförü M.D. ve otomobil sürücüsü İ.Ö. arasındaki tartışma kavgaya dönüştü.

ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ

İsmi öğrenilemeyen diğer halk otobüsü şoförünün de olaya karıştığı iddia edilen kavgada, İ.Ö. hastanelik edilinceye kadar darp edildi. Başında, ellerinde, ayaklarında ve vücudunda morluklar ve darp izleri olan İ.Ö., bir ay ‘iş göremez’ raporu aldı.

Olay gününde yaşananları polise gidip anlatan ve halk otobüsü şoförüne dava açan İ.Ö.; şoförün kavga sonrası olay yerinden kaçtığını iddia etti. Elinde çevredeki güvenlik kameraları görüntülerinin olduğunu kaydeden İ.Ö.; “Otobüsteki güvenlik kameralarında da görüntüler mevcut. Beni darp eden ve yardımcı olan diğer halk otobüsü sürücüsünden de şikayetçiyim” dedi.

OTOBÜSTEN İNDİ, SALDIRDI

İ.Ö.; olayı şöyle anlattı; “3 Ocak günü saat 14.45 sıralarında Kalkancı Mahallesi’nde bulunan bir kreşin önünden seyir halindeyken, Mehtap Caddesi Madımar Market önüne geldiğimde 55 BBL 43 plakalı halk otobüsü şoförü, benim yoluma girdi. Kendisini uyarınca aramızda tartışma çıktı. Otobüs şoförü el kol haraketi yapınca aramızdaki tartışma büyüdü ve bana küfürler, haraketler etti. Ben de kendisine ‘defol git’ diyince otobüsten indi, ben de indim. Suratıma yumrukla saldırmaya başladı. Yere düştüm, tekmelemeye başladı. Daha sonra bir şoför daha geldi, beni tutarak darp etmesine yardımcı oldu. Ben de kendimi korumak için karşılık verdim. Kavga esnasında küfür etmişimdir ancak hatırlamıyorum. Daha sonra otobüs şoförü ‘polis çağırın’ diye bağırmaya başladı ve polis gelmeden kaçtı. Ben de polisin gelmesini bekledim. Olay yerinden ambulansla hastaneye kaldırıldım; önce 5 günlük sonra da 20 günlük darp raporu aldım.”

ŞİKAYETÇİ OLDUM

Ayak ve el bileklerinde, başında, parmaklarında ve gözlerinde darp izlerinin ve morluklarının olduğunu, günlerdir evden çıkamaz halde olduğunu kaydeden İ.Ö.’nün sol el orta parmağının aşil tendonunun koptuğunu, ameliyat olacağı söyledi. İ.Ö.; “Polise gittim, ifade verdim. Olaya şahit olanlar bana güvenlik görüntülerini izletti. Ben de dava açmak için harekete geçtim. Otobüs şoförü halen çalışıyor. Hatta SAMULAŞ’ın psikoteknik eğitimlerine katılmış. Halk otobüsü şoföründe de, ona darp esnasında yardımcı olan diğer şoförden de şikayetçiyim” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu