Samsun’da Özel Sınıf İddiası Gerçek mi Oldu? – 7795

Samsun'da Özel Sınıf İddiası Gerçek mi Oldu?

Kamuoyunda okullarda özel sınıf oluşturuluyor haberleri çokça gündeme gelmişti. Bu iddianın Samsun’un Atakum ilçesinde bir okulda gerçek olduğu öne sürüldü. Samsun Atakum Yunus Emre İlkokulu’nda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilerin, sınıf dağıtımı için kura yapıldı. 

VELİLER İSYAN ETTİ 

İddiaya göre okul girişine asılan kura sonuçlarına uyulmadı, özel sınıflar oluşturuldu. Sınıflarda kadrolu öğretmenlere durumu iyi zengin aile çocukları, sözleşmeli öğretmenlerin bulunduğu sınıflara ise  fakir ve maddi durumu iyi olmayan çocukların verildiği iddia edildi. Duruma itiraz eden  öğrenci velileri, okul yönetimine itirazda bulundu, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMIŞTI, NE OLDU?

Gazetemize mail ve telefonla ulaşarak şikayetlerini bildiren veliler, “Milli  Eğitim Bakanının okullarda özel sınıf oluşturulmasına izin verilmeyeceği yönündeki beyanına güveniyorduk. Bu manzara ile karşılaştık. Zengin aileye ve fakir aileye farklı sınıflar veriliyor. Bu ayrımı kabul etmiyoruz. Bu konuda çözüm bekliyoruz “açıklaması yaptı.

VELİ HERKESİ DEVREYE SOKUYOR

Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, okul idarecilerinin üzerinde baskı olduğuna dikkati çekti. Öğrenci velilerinin çocukları daha iyi bir sınıfa yerleştirmek için okul idarecisini, meclis üyesini, belediye başkanını hatta vali yardımcısını arayarak aracılık etmesini istediğini belirten Kuruoğlu, “Okullarda tam anlamıyla karmaşa var. Norm fazlası öğretmenler, seviyesi düşük ve yüksek olan öğrencilerin birarada eğitim görüyor olması, okulların fiziki yetersizliği gibi birçok sorunla eğitimciler mücadele etmek zorunda kalıyor. Okulların durumu vahim. Burada okul idarecisinin suçu yok. Milli Eğitim Bakanı suçludur. Yeni bakanda eskileri gibi çıktı. Popilist yaklaşımlarla sorun çözmeye çalışıyor “diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu