Samsun’da Tarihi Gün – 5388

Samsun'da Tarihi Gün

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılında Samsun, yoğun bir trafiğe ev sahipliği yapacak. Samsun’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılacağı etkinliklerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Barikatlar kuruldu. Tütün iskelesinin meydanında bulunan süs havuzları temizlendi. Öte yandan kutlamalarda 6 bin polis memurunun görev yapacağı açıklandı.

Tütün İskelesi’nde Milli Mücadele’nin 100. yılı etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli için sahne hazırlandı, bayraklar asıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Bando Takımı’nın da katılacağı Tütün İskelesi’nde sabah saatlerinde Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Yelkenlilerinin Geçiş Töreni, Optimist Tekne Gösterisi, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Karşılama ve Bayrak Çıkış Töreni ve daha birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
 
ERDOĞAN 14.00’DA BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün günü saat 14.00’te Samsun Port’ta Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni karşılayacak. Daha sonra temsilci gençler illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek. Saat 14.25’te Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde temsilci gençler ve vatandaşların katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne yürüyüş gerçekleştirilecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Tütün İskelesi’nde halka hitap edecek. Tütün İskelesi’ndeki programının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 16.20’de Yaşar Doğu Spor Salonu’nda halka hitap edecek. Sonrasında da Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzikalince ‘Bitmeyen Yolculuk’ final programı izleyecek. 

KILIÇDAROĞLU ANIT’TA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nu ise saat 11.00’da Anıt Park’ta çelenk sunumu yaparak programlarına başlayacak. Saat 14.00’da Atakum Yalı Kafe’de Merkez Yürütme Kurulu toplantısını yapacak olan Kılıçdaroğlu ardından 100. Yıl Bildirgesi’ni okuyacak. Atakum ve İlkadım Belediyelerini de ziyaret edecek olan CHP Lideri iftarı Atakum Emek Parkı’nda yeryüzü sofrasında yapacak. Daha sonra ise Kıraç ve Niyazi Koyuncu’nun konserini takip edecek.

BAHÇELİ ERDOĞAN İLE

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin progamı ise şu şekilde; Saat 12.30’da MHP İl Teşkilatı tarafından Toybelen mevkinde karşılanacak. Saat 14.00’da Tütün İskelesi’ndeki Milli Mücadele’nin 100. Yılı programına katılacak olan Bahçeli, saat 16.00’da 1919 Bitmeyen Yolculuk adlı sahne gösterisini Yaşar Doğu Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile izleyecek. Bahçeli iftarı TÜYAP Fuar Alanı’nda yapacak.

AKŞENER RESMİ TÖRENDE YOK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün Ankara’daki kutlamalara katıldıktan sonra gelmesi bekleniyor. Genel Başkan Akşener, saat 17.00’de İlkadım Belediyesi’ni ziyaret edecek. 17.30’da ise İlkadım Belediyesi yeni hizmet binasında ise Genel İdare Kurulunu (GİK) toplantısı gerçekleşecek. Akşener, iftarını Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğinde yapacak. Akşener’in Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası 100. Yıl için deklarasyon yayınlanması bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, resmi törenlere katılmayacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılacağı etkinliklerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Barikatlar kuruldu.
 
Tütün iskelesinin meydanında bulunan süs havuzları temizlendi. 

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu