Samsunlu İşçiler Gaziantep’te Eylemde – 9898

Samsunlu İşçiler Gaziantep'te Eylemde

Samsun’dan Gaziantep Havalimanı inşaatına çalışmak için giden 23 işçi, iddiaya göre gerekçesiz işten çıkarıldı. Havalimanı inşaatının taşeronluğunu yapan firmanın kendilerini mağdur ettiğini söyleyen işçiler, duyarlılık çağrısında bulundu. 5 gündür şantiyede yattıklarını söyleyen işçilerden Arif Pars, günlerdir seslerini duyurmak için çabaladıklarını ancak seslerini duyurmadıklarını söyledi. 

Elde avuçta olmadığı halde bayramdan hemen sonra kendisiyle birlikte 23 kişinin Samsun’dan otobüs tutarak Antep’e geldiklerini söyleyen Pars, “Samsun’dan Antep’e çalışmak için geldik. Gelin ben sizin paranızı vereceğim dedi Beyoğlu A.Ş’nin sahibi Efe bey, para da vermedi. 2 ay çalıştıracağını söyledi. Çalıştırmadı. 12 gün çalıştırdı, ondan sonra çıkış verdi. Ne tazminat veriyor, ne paramızı veriyor. 23 kişi mağduruz”  ifadelerini kullandı.

DÖNECEK PARAMIZ YOK

Sadece kendilerinin değil çok sayıda işçinin de mağdur edildiğini dile getiren Pars, “Bugün 10 kişi Kars’a gitti, onlar vardı. Dün de gidenler oldu. Onlar da paralarını alamadılar. Her gün 5-10 kişi mağdur olarak gidiyor. Biz Antep’te şantiyenin içindeyiz. Geri dönecek paramız bile yok. Askeriyeye yatırmışlar. Anlıyor musun? Biz de tazminatımızı istiyoruz diyoruz. Çünkü onlar bizi çıkardı. Hem de bizim mesailerimiz var, onları da vermiyorlar. Biz hakkımızı istiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz. Bizi Samsun’dan getirdi. Biz mağduruz. Çoluk çocuğumuz Samsun’da, biz burada gurbetçiyiz. Bayramdan sonra geldik çalıştırıp çıkardılar. 4-5 gündür yatıyoruz. Sesimizi duyurun” açıklamasında bulundu.

İşçiler şantiyede grev başlattı. Ücretlerini almadan da şantiyeyi terketmeyeceklerini öne sürdü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu