Samsunlu Müteahhitlerimizin Yanındayız! – 7025

Samsunlu Müteahhitlerimizin Yanındayız!

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmiş, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık yüzde 0,99’dan başlayan oranlarla 180 aya kadar vade ile tüm vatandaşlara kredi kullanma imkanı sunmuştu. 

Üç kamu bankasının ardından Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da konut finansmanı oranlarında indirime gitmişti.

Faiz İndiriminin inşaat sektöründe memnuniyetle karşılandığını belirten SMS Metal Plastik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sevinç, “Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın konut kredi faizini 180 ay vadede yüzde 0.99’a çekmesi biz sektör temsilcilerini ve özellikle bu haberi bekleyen yerli yatırımcıları ve Samsunlu müteahhitleri mutlu etti. İlk iki gün içerisinde üç bankaya 13 binden fazla müşterinin toplamda 2,1 milyar liranın üzerinde konut kredisi başvurusu yapıldığını öğrendik” dedi.

 

MÜTEAHHİTLERİN PAYDAŞIYIZ
“Bu gelişmeyle birlikte inşaat sektörü 3. ve 4. çeyrekte toparlanma sürecini hızlandıracak ve 2020’de büyümesine devam edecektir” diyen Harun Sevinç, “Bu pozitif gelişme Samsunlu müteahhitler büyük bir motivaston kaynağı oldu. Bizlerde bu aşamada paydaşlarımıza inşaat alt ve üst yapı ürün tedariği konusunda her türlü desteği ve ödeme kolaylığını sağlıyoruz. Samsun’un alt ve üst yapısı bizimle daha sağlam ve güvende. Her zaman paydaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde diğer bankalarında da kredi faiz oranlarını aşağı çekmesiyle hem Samsun’da hem Türkiye genelinde sektörümüzde yeni bir canlılık oluşturulacaktır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu