Samsun’un Milyonları Boşa Gitti..! – 6137

Samsun'un Milyonları Boşa Gitti..!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SAMULAŞ’ın bünyesinde çıkarılan ve belediyenin çalışmalarıyla ilgili haberleri verebilecek kentte bir çok yerel gazeteler olmasına rağmen, 5 yılı aşkın zamandır yıllık maliyeti iki milyon lirayı bulan Tramvay Gazetesi’nin dün itibariyle sözleşmesi fesh edildi. 

Adeta yıllarca SAMULAŞ gibi kredilerle ayakta duran bir şirketin, bütçesini kemirdiği için eleştirilen Tramway Gazetesi, yüksek meblağlarla bir basın kuruluşunun matbaasında bastırılıp, halka ücretsiz olarak dağıtılıyordu. Kamuoyunda müsriflik olarak nitelendirilen gazete Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde başlatılmış ve maliyeti nedeniyle büyük eleştirilere rağmen 5 yılı aşkın süredir yayınlanması sürdürülüyordu.

SAMULAŞ ÜCRETSİZ BASACAK YER ARIYOR

Ekonomik açıdan zorda olmasına rağmen SAMULAŞ’a yük olan Tramvay Gazetesi’nin nihayet dün baskısına sözleşmenin bitmesi nedeniyle son verildi ve dün yayınlanmadı. Bundan böyle yayın hayatına devam edebilmesi için borçlu SAMULAŞ, basın kuruluşlarından ‘reklamlar karşılığında ücretsiz basım’ için araştırma yapmaya başladı. Hafta içi 7000, hafta sonları 3000 baskı için SAMULAŞ’ın ücret ödemeyeceği, basımı kabul eden firmanın giderleri reklamlardan karşılaşması istendi.

YILLARCA NEDEN ÇIKTI MİLYONLAR AKTI

Tramvay Gazetesi’nin masraflarını karşılayamayacak durumda olduklarını belirten SAMULAŞ yetkililerinin araştırması, yıllarca bu gazeteye ‘neden ödeme yapıldı, neden baskısına devam ettirildi, neden SAMULAŞ’ın ekonomisine yük oldu sorularını da gündeme getirdi. Samsunlu’nun cebinden ödediği vergilerle çıkarılan gazete, eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’dan sonra 11 ay görevde kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından da devam ettirilmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Mustafa Demir, SAMULAŞ’ın kasasına yük olan Tramvay Gazetesi’nin sona eren sözleşmesini ‘dün itibariyle sonlandırdı’. Tramvay Gazetesi’nin akıbeti’, gazeteye alınacak reklamlar karşılığında ücretsiz basım teklifine verilecek yanıtlarla belli olacak.

 

HHalk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu