Sanat, 50 Bin Metrekareye Yayıldı! – 7993

Sanat, 50 Bin Metrekareye Yayıldı!

Ankara Devlet Konservatuvarı, önemli bir taşınma sürecinin ardından, Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe kampüsüne yerleşti. Öğrencilerin kullandığı çalışma odalarından donanımlı dans stüdyolarına, güzel konser salonlarından yeşil alanlara kadar pek çok özelliği barındıran 50 bin metrekare genişliğindeki alanda eğitim veriliyor.

Konservatuvara ait iki binanın tasarımı Mimar Şefik Birkiye’nin özenli çalışmasıyla gerçekleşti. Yapının dış cephesinin Selçuklu mimarisinden yansımalar içerdiği belirtildi. Yapı, orta ve lise düzeyindeki 225 öğrenci ile lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerindeki 460 öğrencinin farklı binalarda eğitim görmesine olanak sağlayan bir yapı. 611 koltuk kapasiteli konser salonu, yapının önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Oda müziği konserleri için tasarlanan oda müziği orkestra salonu da konservatuvarın önemli alanları arasında yer alıyor. Binanın belli bir kısmında bir müze projesinin hayata geçirilmesi tasarlanıyor. Bu müzede sergileneceği ifade edilen nesne ve varlıklar arasında, Aşık Veysel’in bağlaması ve Atatürk’ün yatı Savarona’dan aktarılan piyano da bulunuyor.

Bu binalar ve taşınma hakkında konuşan Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Binnur Ekber, bu binada tüm imkânların bulunduğunu, akustiği çok iyi bir konser salonlarının olduğunu, binada yer alan sistemlerin tamamının ileri teknoloji içerdiğini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu