Sanayide Büyüme İşareti! – 8089

Sanayide Büyüme İşareti!

Sanayide son ay içerisinde yaşanan gelişmelerin, büyüme endeksine göre son 12 ayın en iyi seviyesinde olduğu görüldü. Sanayi üretim endeksinin Eylül ayında göstermiş olduğu yüzde 3.4 oranındaki artık, ekonomide yeni bir büyüme döneminin başladığının işaretçisi olarak kabul edildi.

Ülke büyümesinin öncü göstergeleri arasında yer alan sanayideki üretimin Eylül 2019’da son 12 ayın ardından artış göstermesi, 12 aydır negatif olarak seyreden üretim endeksinde büyümenin olacağı yönünde yorumlandı. Birçok ekonomist sanayi üretimindeki artışı, yeni bir ekonomik büyümenin habercisi olarak yorumladılar.

Öncü İşaretler Canlanıyor

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da sanayi üretim endeksindeki gelişmeyi değerlendirerek büyümedeki öncü göstergelerin canlandığını ifade etti.

Bakan ekonomik güven, satın alma yöneticileri endeksi ve kapasite kullanım oranı endeksinde de artış olduğunu söyledi. Sanayi üretim endeksindeki artışı ekonomik büyümenin işaretçisi olarak değerlendiren ekonomistlerin açıklamaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı doğrular nitelikte oldu. Hem bakanlık hem de taraflı tarafsız ekonomistler önümüzdeki aylarda ufakta olsa ekonomik büyüme bekliyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu