Saski’den Zamma ‘Sudan Gerekçe’ – 6546

Saski'den Zamma 'Sudan Gerekçe'

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam kararı alması ve zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi uygulamasına tepkiler sürerken, davalık olan su zammıyla ilgili kuruma yapılan başvuruya cevap geldi. Vatandaşların kuruma su zammının gerekçesini sorduğu dilekçeye, SASKİ cevap verdi, su zammına artan malzeme, personel ve çeşitli masrafları gerekçe gösterirken, Türkiye’nin en pahalı ikinci su tarifesini kullanan Samsun için ‘en ucuz’ değerlendirmesini yaptı. 

YAZILI CEVAP VERİLDİ 

Genel Müdür adına, Genel Müdür Yardımcısı Muhlis Yeşilyurt imzalı cevap verilen dilekçede, “Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmış olan tarife belirleme çalışması, tüm su ve kanalizasyon idareleri gibi, idaremizin de tabi olduğu İSKİ Kanununun 23. maddesine ve SASKİ Tarifeler Yönetmeliğinin 7. maddesine göre; enerji ve malzeme giderleri, personel giderleri, çeşitli masraflar, amortismanlar, tesislerin iyileştirilmesi, büyütülmesi ve onarımı giderlerinin su tüketimine oranlanması şeklinde hesaplanarak tespit edilmektedir” denildi.

SAMSUN EN UCUZ SU TARİFESİNDEYMİŞ 

Verilen cevap dilekçesinde şunlar kaydedildi; ” İdaremiz, tarife türü bakımından Samsun ilçelerini 3 ana grup altında toplamış ve 1 Haziran 2019 tarihi itibariyle uygulamaya başlamıştır. İdaremiz tarafından uygulanmakta olduğumuz en yüksek tarife bedeli bile diğer 30 Büyükşehir Belediyesine bağlı su ve kanalizasyon idaresi tarafından uygulanmakta olan en düşük kademeye ait tarife bedelleri ile aynı düzeyde kalmaktadır. İçilebilir suyun tesisi ve atık suyun bertarafı için gerekli yatırım maliyetlerinin, eski tarifler uygulanarak elde edilecek gelirlerle finansmanı mümkün değildir. Bu suretle, anılan kanun ve yönetmelik çerçevesinde meclise sunulan teklide istinaden, tarifeler ve bakım ücreti yeniden belirlenmiştir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu