SASKİ’nin Çifte Fatura Oyunu – 8247

SASKİ'nin Çifte Fatura Oyunu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ‘hem zamlı, hem de TÜFE katlamalı’ cep yakan içme suyu faturalarında SASKİ, yeni bir uygulama başlattı. ‘Aylık faturalar’ eskiye göre iki misline çıkınca, SASKİ fatura bedellerini azaltmak için 18-20 gün aralıklarla fatura göndermeye başladı. Çifte fatura ‘sayaç okuma ücretiyle’ toplamda daha da yükseldi. 

Samsun’da zam üstüne zam yüklenen ve 3.18’den 3.97’ye çıkarılan içme suyu tarifesi, TÜFE zammıyla 4.19’lara kadar yükselirken, vatandaşın isyanı her geçen gün artıyor. TÜFE zammı nedeniyle otomatiğe bağlanan ve her ay katlanarak gelen faturalardan şikayetler artınca, SASKİ akıllara durgunluk veren bir uygulamaya gitti ve yine kaybeden ve cebinden fazla para çıkan dar gelirli oldu. SASKİ’nin oyunu faturaların ardı ardına gelmesiyle ortaya çıktı. 

İKİ FATURADA 2 KEZ SAYAÇ OKUMA BEDELİ

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ, yeni uygulamasıyla bir ay yerine daha kısa dönemde sayaç okuma gerçekleştirip, tüketicilere faturalandırdı. Böylece aynı aboneye 19 gün içinde iki fatura gelmiş oldu. Şaşkına dönen tüketici, bu arada ‘iki kez sayaç okuma bedeli’ olan ve son zamla yüzde yüzelli zamlanan 2,5 lirayı da ‘iki kere ödemek’ zorunda kaldı. Vatandaşlar, “Ne zammın ardası kesiliyor ne de SASKİ’nin oyunlarını. 18 günde bir fatura olur mu? Birinde metreküp 4.17 kuruş yazıyor, birinde 4.19 kuruş. Böyle zulüm olur mu?” diye isyan etti. 

SASKİ’DEN 19 GÜNDE İKİ FATURA 

SASKİ, zamlı faturaları çiftledi. Şişkin faturaları azaltmak için bir ayı doldurmadan ikinci faturayı göndermeye başladı. Vatandaş isyan etti. Faturalarını sosyal medyada paylaşıp, Büyükşehir ve SASKİ’ye tepki yağdırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu