Seda Sakacı Cosmetology Samsun’da – 10542

Seda Sakacı Cosmetology Samsun'da

Estetik ve güzellik arayışları sonucu çığ gibi büyüyen kozmetik sektörü, bilimsel analiz sonucu elde edilen verilerle imal edilen kişiye özel kozmetikle farklılaşıyor.

Dünyada yeni trend olan bu akım, ABD ve İstanbul’dan sonra Samsun’da da hizmete açıldı. Seda Sakacı Cosmetology markasını Samsun’da hizmete açan Buket Eliboyalı, güzellik uğruna kullanılan ürünlerin herkesin cildine uyum sağlamayacağını ve her bireyin mutlaka ‘kozmetoloji kimliği’ edinmesi gerektiğini söyledi.

İNSANLARIN ORGANİK YAPISINA UYGUN KOZMETİK
‘Kozmetoloji kimliği’ edinen insanların hayatları boyunca ürün kullanımında riski minimize ettiklerini ifade eden Buket Eliboyalı, “Bilimsel analizlerle insanın organik yapısına uygun kozmetik ürünleri tespit ediyoruz. Kişiye özel kozmetik, cildin neye ihtiyacı var ise onu cilde veriyor. Aslında insanların kozmetik ürünlerden beklentisini tam olarak karşılamış oluyoruz” dedi.

CİLDE İHTİYACI OLANI VERİN
Yaşlanma ile birlikte ciltte elastikiyet kaybı, incelme, deformasyon, sarkma, derin çizgiler, saçlarda seyrekleşme, beyazlama ve kalitesinin bozulması belirgin bir şekilde kendini gösterdiğini ifade eden Buket Eliboyalı şöyle devam etti; “Maalesef, standart olarak üretilen kozmetikler herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Her bireyin ihtiyacı farklı. Bunu analizler, testler ve ölçümler ile belirleyip, kişiye özel ürünlerde en etkin sonucu alıyoruz. Size uygun olmayan bir üründen fayda beklerken aslında zarar görüyor olabilirsiniz. Ürün çok pahalı olabilir, marka olabilir ancak sizin cildinize uyumlu değildir. Önemli olan cildin neye ihtiyacı var, bunu bilerek ürün kullanımı gerçekleştirmektir.”

Buket Eliboyalı, kozmetik sektöründe sentetik ürünlerin tehlikeli yan etkilerinin kendini göstermeye başlamasıyla birlikte ‘Fito-Dermokozmetikler’ yani bitkisel kozmetiklerin önem kazandığını ifade etti.

KİMYASAL KORUYUCULAR TEHDİT
Yapay kozmetiklerin içerdiği sentetik kimyasallar ve kokular, boyar maddeler ve katkı maddelerinin vücutta biriktiğini ve yararlı olmaktan çok zarar verdiğini hatırlatan Seda Sakacı Cosmetology Samsun Temsilcisi Buket Eliboyalı, “Kimyasal koruyucular cildin normal dengesini bozar, yüzde 30 oranında alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Yani ürünün raf ömrü uzar ama insan ömrü kısalır.”

Doğal kozmetiklerde formaldehit, benzoik asit, paraben ya da sentetik koruyucu bulunmadığını da aktaran Buket Eliboyalı, “Bilimsel analize dayalı kişiye özel kozmetiklerde koruyucular, koruyucusuz koruyucu olabilecek ham meddeler gibi raf ömrü sağlayacak içerikler kullanılır. Kozmetoloji bilimi ile enzimler, ekstraktlar, klinik verileri olan aktifler ve etken maddeler ile kişiye özel ürünler tasarlamalı ve insanların kullanımına sunulmalıdır” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu