Ses İzolasyon Malzemesi – 10673

Ses İzolasyon Malzemesi

Ses yalıtımı günümüzde yaşam alanlarının en büyük problemlerinden biri olarak artık görülebilir. Yeni yapılarda kullanılan ince duvar ses yalıtım problemini oluşturmakla beraber insan sağlığını da artık tehlike altına almaktadır. Evimizde otururken dışarıdan gelen sesler ya da bir işletmenin çıkarttığı yüksek seslerin çevreye yaydığı rahatsız edici sesler veya otomobilimizin içine aldığı gürültü. Bu ve bunun gibi sebepler bizlere ses yalıtımı yaptırmayı kaçınılmaz kılıyor. Sizlerde aşağıdaki ses yalıtımı ürünlerinden sizlere uygun olanını seçebilirsiniz. Ses izolasyonu, ses yalıtımı evinizin temel yapı malzemelerine ek olarak ses dalgalarını emebilen malzemelerin kullanılmasıdır. Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses İzolasyon Malzemesi oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir. Ancak farklı bir sistemle de tam tersini yapabilir. Yani içerideki seslerin dışarıya ulaşmasının önüne geçer.

Örneğin evimizde bir müzik aleti çalıyorsak komşularımızın rahatsız olmasının önüne geçebiliriz. Veya mesela evimize tam donanımlı bir sinema sistemi kurmak istiyorsak, apartmanda yaşamak buna engel olabilir. Ses yalıtım çözümleri ile sinema odası dizayn edebilir ve komşularınızı rahatsız etmezsiniz. Ses yalıtımı yalnızca evlerde kullanılan bir olgu değil. Aksine, ticari işletmelerde çok daha ihtiyaç duyulan bir uygulama. Kafeler, eğlence mekanları, sinema salonları, barlar, müzik stüdyoları…  Şehir merkezlerinde yer alan sosyal alanların çevreye rahatsızlık vermemesi için Ses Yalıtım Malzemesi kullanmaları gerekmektedir. Ses yalıtımda kullanılan materyaller iki ayrı çözüme hizmet vermek amacıyla bölünmektedir.

Ortamda yankı problemleri bulunuyorsa bu sorunu gidermek adına ayrı materyaller, fakat ses geçişlerinin yoğun olduğu alanlarda komşu duvarlardan ulaşan sesler, iş makinelerinden oluşan seslerin kesilmesi için kullanılacak materyaller farklı materyallerdir. Ses İzolasyon Malzemesi grubunda yer alan yankı giderici ürünler genel anlamda ayrıştırma konusuna gelecek olunursa, yankı giderici ürünler genellikle yüzeyinde hücreler, gözeneklerin bulunduğu ürünlerdir. Bu ürünler arasında yumurta sünger, piramit sünger, labirent sünger, special sünger, tekno touch sünger gibi ürünler bulunmaktadır. Fakta diğer kategoride hizmet veren ses geçişlerine engel olmak amacıyla kullanılan ürünlerde örnek verilecek olursa, akustik bariyerliTurkishpan sünger, elastomerik kauçuk sünger, epdm ses bariyeri, akustik şilte gibi ürünler bulunuyor. Bu ürünler akustik çözümler arasında sıklıkla tercih edilen ürünler olması ile birlikte kullanım alanına bağlı olarak ses emici çözümler arasında örneğin sahnelerde oluşan yankıları önlemek adına ahşap görünüme sahip heraklith panellerin kullanımı sağlanabilmektedir. Ofis çözümlerinde ise akustik kumaş kaplı panel, akustik masa seperatörleri gibi ürünler tercih edilebilmektedir. Alanınıza en uygun doğru çözümler elde edebileceğiniz akustik yalıtım materyalleri ile ilgili daha fazla bilgi için Turkish Acoustic web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu