SESOB Başkanı Eyüp Güler: Esnaf Çözüm İstiyor – 10300

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

SESOB Başkanı Eyüp Güler: Esnaf Çözüm İstiyor

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) tarafından esnaf ve temsilcilerinin katıldığı sorunların tartışıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya vefat eden Samsun Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası eski Başkanı Osman Saka’nın yerine göreve getirilen Murat Yılmaz’da katıldı. Toplantının başında söz alan SESOB Başkanı Eyüp Güler, esnafın dağ gibi biriken sorunlarına çözüm beklediklerini söyledi. 

ESNAFA DESTEK ŞART

Güler, ” Öncelikle Esnafımıza getirilen vergi yükünün hafifletilmesi için, vergi ve prim ödemelerinin 2021 yılına kadar ertelenmesini, bankalarca esnaf sicillerinin düzenlenerek kredi borçlarıyla ilgili esnafın kredi borçlarının yeniden yapılandırılma talep ediyoruz. Esnafımızın kira borçlarıyla ilgili nakit desteği sağlanarak yeni kredi paketi hazırlanmalıdır. Esnafımıza mâli yük getiren fatura borçlarının hafifletilmesi için elektrik ve doğalgazda belirli oranlarda indirime gidilmelidir. Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılan kredilerin geri ödemesi, 3 ay süreyle daha ertelenmelidir. Esnaf ve sanatkârlarımızın Sosyal Güvenlik Primleri, 2020 yılı sonuna kadar devlet tarafından karşılanmalıdır. Esnaf ve sanatkârlarımız tarafından ödenen işyeri kira stopajı uygulamasına son verilmelidir “dedi. 

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) tarafından esnaf ve temsilcilerinin katıldığı sorunların tartışıldığı bir toplantı düzenlendi. 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu