Siber Dolandırıcıların Bu Seferki Hedefi Youtuberlar Oldu! – 8069

Siber Dolandırıcıların Bu Seferki Hedefi Youtuberlar Oldu!

Dünya devi Google’a bağlı olan YouTube, videolardan para kazanma şartlarını oldukça sıklaştırdı. Bu durumu bir fırsat bilen dolandırıcılar ise sahte e postalar kullanarak YouTube kanallarına erişmeye çalışıyorlar. Yetkili uzmanlar Youtuberları bu siber dolandırıcılık konusunda uyardı.

YouTube firması, geçtiğimiz sene YouTube kanalları ve içerik oluşturucuların yayınladıkları videolardan para kazanabilmesi için gereken şartları değiştirmişti. Şu anda da kullanılan politikaya göre reklamlardan para kazanan kanalların YouTube’un belirlediği birçok kritere uyması gerekiyor.

Bu şartlardan bazıları, en az 1000 aboneye ulaşmak ve son 1 sene içinde 4000 saat izlenmek gerekiyor. Bu yeni politika nedeniyle Youtuberlar kendi kanallarının detaylı inceleneceğine dair bildirimleri önemle takip ediyor.

Youtube Kanallarına Siber Tuzak

Siber dolandırıcılar da bu durumu kendi çıkarları amacıyla kullanmak için gerçekten farkı olmayan sahte e-postalar hazırlıyor. Ayrıca 1000 kişiden fazla abonesi olan kanalları da ele geçirmek için yeni bir sistem geliştirdiler. 1000 abonesi olan bir Youtuber’a para kazanma isteğinin değerlendirileceğini içeren sahte bir e-posta gönderiliyor. Ardından mailin içinde yazan bilgileri doldurup gönderilmesi söyleniyor. Bu bilgilerin arasında kanalın gizlilik bilgileri ve şifresi de yer alıyor.

Youtube Parola İstemez

Anti virüs konusunda oldukça popüler bir uygulama olan Kaspersky tarafından bu tehlikelere karşı önlem alınması için açıklama yapıldı. Kaspersky: “YouTube çalışanları hiçbir zaman kanalınızın şifresini istemez. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Herhangi bir e-maile cevap verirken maildeki tüm detayları ayrıntılı bir şekilde inceleyin” uyarısı yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu