Sıcak Çay Tiryakileri Üzecek Bir Araştırma Yapıldı – 7968

Sıcak Çay Tiryakileri Üzecek Bir Araştırma Yapıldı

Her gün her saat sıklıkla tüketilen çay, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yapılmış olan araştırmalara göre sıcak çayı tüketen tiryakiler çayla beraber sigara ve alkol kullanırsa tehlike altında olduklarını belirtti. Bu tehlikeli ikililerin kullanılması ölümcül sonuçları beraberinde getirmektedir. Araştırmaya göre, her gün sigara içenler alkol tüketimi yapan kişilerin çayı sıcak içmemesi gerektiğini söylüyor. Çayın, sigara ve alkol kullanıcıları üzerindeki etkisi…

Sıcak çay içilmesi yemek borusu kanserini tetiklediği söyleniyor. Yemek borusu kanseri, yaklaşık 401 kişinin ölümüne sebep olan ölümcül bir hastalıktır. Bundan dolayı hem aşırı alkol kullanımında hem de tütünden uzak durulmalıdır. Bununla beraber eğer sıcak çay tüketimi yapılıyorsa ısısına dikkat edilmelidir.

Yayınlanan dergideki çalışmaya göre, çok sıcak ya da sıcak çay tüketmek özellikle alkol ve sigara tüketen kişilerde yemek borusu kanserine 5 kat artırdığını ifade edildi. Yemek borusu kanseri dünyada en sık görülen kanser türüdür. Genel olarak alkol, Duman, sıcak sıvılar, asit reflüsü yemek borusunda sürekli olarak yaralanmalara yol açıyor.

Araştırmaya göre, alkol almayan ve sigara içmeyen kişilerde sıcak çayın yemek borusu kanserinin riskini artırmada tespit edildiğini ancak alkol ve tütün kullanımı gerçekleştiği kişilerde kanser riskinin arttığı gözlemlendiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu