Son Mesajı Dünya Basınına Bomba Gibi Düştü: Özür Dilerim Anne Ölüyorum! – 7984

Son Mesajı Dünya Basınına Bomba Gibi Düştü: Özür Dilerim Anne Ölüyorum!

İngiltere’de Yakalanan konteyner faciasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Konteyner da ölü olarak bulunan 39 kişi içinde olduğu tahmin edilen kadının son mesajı ortaya çıktı. 26 yaşındaki Vietnamlı genç kadın son mesajında “yurt dışına çıkışım başarısız oldu. Anne ölüyorum çünkü nefes alamıyorum. Anne özür dilerim ifadelerini kullanmış.”

 İngiltere’de bir konteyner da ölü olarak bulunan 39 kişi arasından 26 yaşındaki Vietnamlı bir kadının da olabileceği söylendi. Vietnam Human Rights Space’in Koordinatörü Hoa Nghiem, 26 yaşındaki Vietnamlı bir kadının ölenler arasında olabileceğini, ölen   kadının ailesinden gelecek resmi cevabı beklediklerini belirtti.

Çin hükumeti, 39 Kişinin Ölümünden Sorumlu Olan Şahıslar İçin Ağır Ceza İstedi

8’i kadın olmak üzere 39 kişinin Soğutuculu konteynırın İçinde ölmesiyle ilgili uluslararası soruşturma başlatıldı. Ölen kişilerin Çinli olduğu düşünülürken soruşturmada konteynır Belçika’nın Zeebrugge limanından İngiltere’ye nasıl geçiş yapabildiği düşünülüyor ve konteynerin İngiltereye geçiş yapmasını sağlayan işbirlikçiler araştırılıyor. Çin Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying de İngiltere’nin ölen kişilerin kimliklerini kısa sürede doğrulamasını istedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu