Soylu: Yurt içinde 500’ün çok az üzerinde terörist kaldı – 8146

Soylu: Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı

Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda Jandarma İl Komutanları Toplantısı yaptı. Bu önemli toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

‘Çok da umurumdaydı’

“Sözünü sakınan bir devlet yok artık. Üç tane gazete manşetiyle susturulan, korkuyla adım atamayan bir Türkiye yok. PKK’ya sözcülüğünü falan değil, doğrudan kuryeliğini milletvekillerinin yaptığı partinin genel başkanı çıkıyor bizim için ileri geri konuşuyor. Çok da umurumdaydı. 13 yaşında kızları dağa kaçırıp tecavüz eden, terörist yapan PKK’lı sapıkları, Murat Karayılan’ı savunan, bunlardan talimat alan partiden kadına şiddetle mücadele dersi almayız. Söyleyecek sözleri varsa, gitsinler 14 yaşındaki çocuklara tecavüz eden Kandil’deki aşağılık adamlara söylesinler.”

‘Evlatlarını isteyen anneler için neden bir şey yapmadılar?’

“Madem kadınları bu kadar önemsiyorlar, Diyarbakır’da aylardır evlatlarının fotoğraflarıyla merdivende oturarak evlatlarını isteyen anneler için neden bir şey yapmadılar?” diye sordu.

‘Sadece hafif bir gaz sıkıldı’

Soylu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için Taksim’de düzenlenen eylemde polisin kadınlara şiddet uyguladığı iddialarına, “Koskoca bir yalan ve ayıptır. Artık bu istismardan vazgeçin. Sadece hafif gaz sıkıldı. Gaz sıkıldıktan sonra da olay dağılmıştır”

Soylu, terörle bağlantılı belediyelere, 94 belediye başkanından 42’sinin toplam 286 yıl ceza aldığı bilgisini de duyurdu.

Teröristlerle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyleyen Bakan, “Yurt içinde 500’ün çok az üstünde terörist var. Şimdi 2020’de hazırlıklarımızı, kapasitemizi 500’ü sonlandırmak için kullanacağız. Girilmedik alan kalmayacak” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu