Suriye Anayasa Komitesi Toplantılarında İkinci Tur Görüşmeleri Başladı – 8033

Suriye Anayasa Komitesi Toplantılarında İkinci Tur Görüşmeleri Başladı

Suriye Anayasa Komitesi’nın toplantıları Birleşmiş Milletler’in Cenevre ofisinde devam ediyor. Bu toplantıların ikinci turuna ait görüşmeler, 45 kişiden meydana gelen yazım kurulunun birinci toplantısı ile başlatıldı. Ülkemizin saatiyle yaklaşık olarak 14:30’da start verilen oturumların 17:00’de bittiği bildirildi.

Toplantının sona ermesinin ardından, bu görüşmelere başkanlık etmekte olan BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ve Suriye rejim heyeti bir beyanat vermediler. Görüşmelerden sonra tek açıklama, Suriye Anayasa Komitesi’nin muhalif Eş Başkanı Hadi el Bahra’dan geldi. Bahra, gazetecilere görüşmeler çerçevesinde çeşitli açıklamalar yaparken, paylaşımlarının olumlu bir havayı yansıttığı gözlemlendi.

Bahra, bugünkü görüşmelerin iyi olarak değerlendirilebileceğini dile getirerek, yeni anayasının meydana gelişinde uygulanacak yöntem ve görüşmelerin gündemine dair yazım kurulu içindeki bütün tarafların mutabık kaldığını bildirdi. Bahra, Suriye’de 1920 tarihinden günümüze dek uygulanmış bütün anayasaların tartışılacağını ve yeni bir tasarı meydana getireceklerini sözlerine ekledi. Geçmiş anayasaları, şu anki durumu ve geleceği göz önünde tutacaklarına vurgu yapan Bahra, bu hususun Suriye halkı ve her Suriye vatandaşı açısından en mühim husus olduğunun altını çizdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu