Tadında Anadolu’nun Yeni Konsepti Havalimanında Füzyon Deneyimi – 7360

Tadında Anadolu’nun Yeni Konsepti Havalimanında Füzyon Deneyimi

Misafirlerine binin üzerinde geleneksel yemeği modern yorumlarla sunan Tadında Anadolu, Anadolu mutfak kültür müzesi ve zengin kitap seçkisiyle yemekten çok daha fazlasını sunuyor. TAV iştiraki olan BTA bünyesinde yer alan Tadında Anadolu, yeni konsepti Harman ile İstanbul Havalimanı’na füzyon mutfağını getiriyor.

İstanbul Havalimanı dış hatlar pasaport kontrol sonrasında yer alan ve 1.700 metrekareye yayılan Tadında Anadolu’nun kendi içerisinde özel köşeleri bulunuyor. Bunlardan biri de Tadında Anadolu Harman-Füzyon mutfağı. Anadolu mutfağının özünü korurken yemekleri modern bir şekilde yorumlayan konseptte Şef Muhsin Ertürk özel yorumlarıyla birbirinden lezzetli reçeteler hazırlıyor. Ertürk’ün yönetimi ve sunumuyla füzyon mezeleri ve yemekleri yerel teknikleri kullanılarak beğenilere sunuluyor. Şefleri çalışırken izlemeye imkan veren mekan tasarımı sayesinde gurme tatların yapılış sürecine an be an tanıklık etmek mümkün oluyor.

Yemeğin hikayesi anlatılıyor

Her mevsimde farklı lezzetler sunarak servis edilen menüde Harman’a özel yorumlanan Tirit, İskenderun’a özgün özenle seçilmiş özel olarak kurutulan Anadolu baharatlarıyla sunulan karides mantı, benzersiz zeytinyağlı rezene yerli ve yabancı misafirlerin en çok ilgisini çeken yemekler arasında yer alıyor.

Anadolu yemeklerini mevsiminde hepsi dönüşümlü olarak menüde yerini aldığı Harman’da Tüm menüler ortaya veriliyor ve paylaşımlık olarak adlandırılıyor. Bu kurgu Anadolu’da birlik, beraberlik ve hoşgörünün temsili olarak öne çıkıyor. Her yemek ile birlikte şef veya garson yemeğin temasını ve hikayesini misafire servis ederken anlatıyor.

Örneğin Humus… Nohut, tahin, zeytinyağı, kimyon, bıldırcın yumurtası ve Anadolu baharatları ile hazırlanan Humus, Akdeniz Bölgesi’nin şehir mutfaklarında tanınan ve bilinen özel bir başlangıç yemeği. Asırlar boyunca Ortadoğu’da birçok ülke arası tartışmalara konu olan Humus’un Türk mutfağında da hatrı sayılır bir yeri var. Harman için özel olarak hazırlanan Humus’ta kullanılan 3 bıldırcın yumurtası ile Türkiye’de en iyi yorumlanan iller olan Antakya, Gaziantep ve Antalya temsil ediliyor. Kenar kısımlarında bulunan renkli baharatlar ise Mezopotamya renklerini ve İpek Yolu’nu yani Baharat Yolu’nu simgeliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu