Tavuk Döner Zamlandı..! – 5633

Tavuk Döner Zamlandı..!

Terme’de dönerciler temizlik malzemelerinin ve beyaz etin kilogram fiyatlarına yapılan zamlardan ötürü tavuk dönere yüzde 20 oranında zam yaptılar.

Ramazan Ayı boyunca işyerlerini açmayan dönerciler bayram ile beraber siftah yaptı. Yaklaşık 3 ay önce başlıca temizlik malzemelerine yüzde 200, beyaz etin kilogram fiyatına ise yüzde 95 oranında zam yapıldı.Yapılan zamları 3 ay öncesinde müşterilerine yansıtmayan Termeli dönerciler, bayram ile birlikte yeni fiyat listesi oluşturdular. Bu fiyat listesine göre daha önceden 8 lira olan bütün ekmek tavuk dönerin fiyatı 10 lira oldu. Yine aynı listede daha önceden 11 liraya müşteriye sunulan tavuk porsiyon 12 liraya yükseldi.

Kırmızı Ete Zam Yok

Konuyla ilgili Terme Vizyon Gazetesi Muhabiri İsmail Can Çam’a açıklamalarda bulunan Meşhur Bodrum Dönercisi sahibi Ahmet Şavlığ, kırmızı et fiyatlarının yerinde olduğunu belirterek, “Kırmızı ete yapacağımız zam Terme’yi kaldırmaz. Kırmızı et zaten maliyetli, üstüne bir zam daha eklersek vatandaş et döner yiyemez hale gelir” dedi.

“Tüm Maliyetler En Az Çifte Katladı”

İşletmesinde onlarca kişiye istihdam sağladığının altını çizen Şavlığ, “Beyaz ete yüzde 95, temizlik malzemelerine yüzde 200, turşuya yüzde 50, lavaşa, ekmeğe zam yapıldı. Bu zamlar geçmiş aylara ait fakat bizler ortak karar alarak Ramazan sonrasında zam yaptık. İş yerinde ki tüm maliyetler en az çifte katladı” şeklinde konuştu.

Terme’de küçük esnafın işinin önceden zor, şimdi ise daha zor olduğunu ifade eden Şavlığ, “Müşterilerin bir kısmı fiyatlara tepki gösteriyor. Zamları ekonominin genel halinden kaynaklandığını söylediğimizde anlayış gösteriyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Termevizyon

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu