Tbmm Başkanı Mustafa Şentop,”Ortak Evimiz Avrupa” Başlıklı Oturumda Konuşma Yaptı – 7889

Tbmm Başkanı Mustafa Şentop,''Ortak Evimiz Avrupa'' Başlıklı Oturumda Konuşma Yaptı

Avrupa Konseyinde düzenlenen Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı’nda, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ” Ortak Evimiz Avrupa” konulu oturumda konuşma yaptı.

Şentop, öncelikli olarak bu oturumu önemsediğini ifade ederken insanların uzun soluklu mücadeleler ve çalışmalarla bazı güzel sonuçlara, değerlere ve onların korunması ve gelişmesi için oluşturdukları sistem ve kurumlara sahip olabileceğini belirtti.

Başkanı Mustafa Şentop, zamanın geçmesiyle, kuşakların değişmesi, sahip olunan kurumları, sistemleri varlık sebeplerini unutarak, kuruluşunda var olma amacını dikkate almadan, amaçtan uzaklaşarak, bir sıradanlığa dönüştürerek sürdürmeye başladığını ifade ederek ” bu şekilde geriye dönüp baktığımızda, nasıl ve nereden yola çıkıldığını unutulduğunu fark ediyoruz, ifadelerine yer verdi.

Başkanı Mustafa Şentop, yola çıkarken belirlenen hedefleri ve belirlenen hedeflerin gerçekleşmesi yolundaki çabaların daha anlamlı ve daha verimli olacağını belirtti. Başkanı Mustafa Şentop, bundan dolayı ”Ortak Evimiz Avrupa” konusunu belli olayların, belli tekrarlamaların, belli methiyelerin dile getirilmesine zemin olacağı için değil, daha doğru bir değerlendirme olarak gördüğünü içeriden ve evin içinden bir konuşma yapacağını kaydetti.

Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa merkezli siyasi değerlerin ortaya çıkmasında ve gelişmesinde ve dünyaya yayılmasında tarihin sanıldığı kadar eski olmadığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu