Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Atatürk bize çok büyük miras bıraktı – 10550

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Atatürk bize çok büyük miras bıraktı

Togar mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle yad ediyoruz” dedi.

Atatürk askeri ve siyasi bir deha idi
Başkan Togar mesajına şöyle devam etti; Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk onlarca askeri ve siyasi başarıları ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Saygın kişiliği, örnek başarıları ile dünyada ismi sayılı devlet adamları içerisinde yer alan Atatürk’ün anlatmak istediklerini iyi sentez ederek onun bize bırakmış olduğu değerleri ve eserleri daha ileriye taşımalıyız” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü anlama günüdür
10 Kasım tarihinin sadece Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadığı zaman olmadığına değinen Togar, “10 Kasım tarihlerini bir matem günü değil aksine Atatürk’ün düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Çünkü Atatürk gözlerini dünyaya yumduğu gün bizlere çok büyük bir miras ve görevler bıraktı. Bizlere düşen görev, Atamızın ilke ve inkılapları ile göstermiş yolduğu yolda yüzümüzü aydınlık geleceğe dönerek ülkemizi en üst bilgi ve teknoloji birikimi ile donatmaktır. Tarihin zorlu şartlarından geçerek ülkemizin bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Bizlere düşen en büyük görev Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktıklarının üzerine yeni şeyler katarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartmaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu