Teknoloji Fark Yaratmaya Devam Ediyor – 7843

Teknoloji Fark Yaratmaya Devam Ediyor

Çoğu teknolojik ürünün hayatımızı kolaylaştırdığı bilinen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Yapay zeka teknolojisine bağlı olarak öldükten sonra yakınlarıyla konuşmak artık çok basit bir durum olacak. Yapay zeka sayesinde sesinin yüklendiği bir avatar yaratan Peter Scott öldükten sonra ailesi ile konuşmaya devam edecek.

Kas hastalığı ile ömrüne devam eden İngiliz doktor Peter Scott uzun bir araştırmadan sonra yapay zeka ile sesini birleştirdi. Ölümün kıyısında olduğu belirtilen doktorun, bir süredir kendi sesisini stüdyoda kayıt ettiği belirtiliyordu. Böyle bir durumun daha sonra avatar yaratarak kullanması şaşkınlıkla karşılaştırıldı.

 

Siri Gibi Çalışacak

 

Akıllı telefonlardaki Siri gibi çalışacak olan avatar sayesinde doktor öldükten sonra ailesi ile konuşabilecek. “Ben hiçbir şekilde ölümü kabul etmiyorum ve ölmüyorum. Kendimi bir üst modele taşıyorum. Bu şekilde ölümsüzlüğümü kabul edecekler” diye belirtiyor.

Yapay zeka sayesinde birçok yeni teknolojik gelişmelerin olacağı, gündemin her zaman hızlı bir şekilde değişeceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu