Tekzen’den Okullar Başlarken Deko-Öneriler – 7585

Tekzen’den Okullar Başlarken Deko-Öneriler

Ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler yaz tatilinin ardından kendilerini uzun soluklu bir maratonun içinde bulacak. Bu maratonda çocukların yaşam alanındaki konfor ve ihtiyaçları oldukça önemli. Çocukların dikkatinin dağılmaması ve derslerine adapte olabilmesi için odanın renginden dizaynına kadar akılcı çözümler yaratmak gerekiyor. Oda içinde depolama alanlarının bulunması, doğru aydınlatma seçimi, çalışma masası ve koltuğu okul çağındaki çocuklar için olmazsa olmazlar listesinde yer alıyor.

Tekzen, Kinetic Combo Çalışma Masası’nı 249.90 TL, Bobby Çalışma Masası’nı 199.90 TL, Merlin Çalışma Masası’nı 249.90 TL, Tommy Kitaplık’ı 299.90 TL, gardırop, kitaplık ve çalışma masasından oluşan Dinamik Genç Odası Takımı’nı 1.099 TL, gardırop, başlık, kitaplık, çalışma masası, komodin ve şifonyerden oluşan Bambu Genç Odası Takımı’nı 1.899 TL, gardırop, karyola, kitaplık, çalışma masası, komodin ve şifonyerden oluşan Plus Genç Odası Takımı’nı 2.999 TL, Led masa lambası pembe, beyaz ve siyah seçenekleriyle 59,99 TL, silinebilir silikonlu iç cephe boyası 15 LT çeşitli renklerde 174,90 TL’ye tüketicileriyle buluşturuyor.

Tekzen, okula yeni başlayan ve devam edenler için anne-babalara çocuklarının odalarını daha verimli hale getirmek, uzun yıllar kullanacakları alanlar yaratmak adına düzenleme ve yenileme önerileri sunuyor.

İşte Tekzen’den okula dönüş için deko-öneriler;

Bol fonksiyonlu ürünlerle duvara gizlenebilen katlanır mobilyalar tercih ederek pratik depolama çözümleri yaratın. Bunun için yatak altı çekmece üniteleri ya da kendinden çekmeceli kanepeler tercih edebilirsiniz.
Mekanı daha geniş göstermek için zeminde tek bir malzeme kullanabilirsiniz.
Küçük odada hacimli olmayan, görsel anlamda hafiflik yaratan sarkıt lambaları tercih edebilirsiniz.
Dar alanlarda ranzalı yataklar kullanarak mekanı dikeyde genişletebilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre; çalışma alanında motivasyonu düşük olanlar için kırmızı ve turuncu renkler, uyku düzensizliği olanlar için ise mavinin kullanılması öneriliyor. Bu doğrultuda çocuğunuzun odasını uygun renklerle dizayn edebilirsiniz. Hiperaktif bir çocuğunuz varsa odasında enerjik kırmızı kullanmamaya özen gösterin.
Dar, uzun kitaplıklar ve raf çözümleri küçük metrekareli odalar için akılcı olacaktır. Aydınlık olması için beyaz tercih edebilirsiniz. Açık renk tonlarında kilim ve halılar ise zeminde de aydınlık hissi yaratarak etkiyi pekiştirebilirsiniz.
Küçük yaşta dikkat süresi daha kısa olduğu için konsantrasyon çabuk dağılıyor. Paylaşımlı odalarda sessiz bir ortam sağlamak ders başarısı açıdan oldukça önemli. Bu odalarda birlikte çalışan çocukları farklı masalarda ve birbirlerini görmeyecek şekilde oturtabilirsiniz.
Paylaşımlı odalarda onların kişisel özelliklerini desteklemek için farklı yatak başı çözümleri geliştirebilirsiniz. Uyku alanını bölmek için de dekoratif aksesuarlar kullanabilirsiniz. Mesela raylı perdeler iyi bir fikir olabilir.
Işığın gözüne direkt gelmemesi ve loş ışık uyku düzenini, göz yorgunluğunu ve algı dağılmasını önler. Bunun için lambader tercih edebilirsiniz. Bunu masa lambası ve abajurla da destekleyebilirsiniz. Kitap okuma ya da dinlenme sırasında da yumuşak ışık veren bir armatür tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu