TEVİTÖL’ün Yetenekli Öğrencileriyle Özel Buluşma – 5852

TEVİTÖL’ün Yetenekli Öğrencileriyle Özel Buluşma

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş, akademik, çok yönlü gelişim gösteren ve kültürel birikim kazanarak sosyal etki yaratan dünya insanı öncü bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. TEVİTÖL ön kayıtları 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında devam edecek.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilerin bir arada yaşayıp eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) öğrenciler, kulüp çalışmalarını anlatarak deneyim ve bilgilerini paylaştı.

TEVİTÖL Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler müzik, sosyal bilimler, teknoloji, spor ve görsel sanatlardaki çalışma ve projelerini sergiledi.TEVİTÖL ön kayıtları 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında devam edecek.

Yıldız Günay: Öğrencilerimizin başarıları ve azimleri hepimize ilham veriyor

TEVİTÖL öğrencilerinin yoğun akademik çalışmalarının yanında, yetenekleri, istekleri ve eğitimcilerin yönlendirmeleri doğrultusunda farklı alanlara yöneldiklerini söyleyen TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, “Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) olarak, öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş, akademik, çok yönlü gelişim gösteren ve kültürel birikim kazanarak sosyal etki yaratan dünya insanı olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda okulumuzda, sosyal bilimlerden teknolojiye, spordan sanata uzanan pek çok alanda çocuklarımızın gelişimine katkı sunan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bir yandan derslerini başarıyla sürdürürken diğer yandan birden fazla alanda faaliyet gösteriyor. Sözgelimi dramayla, sporla, robotikle ilgilenip kendilerini geliştiriyor ve okulumuzu ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil ediyorlar. Öğrencilerimizin bu başarıları ve azimleri hepimize ilham veriyor, kendileriyle gurur duyuyor ve çok başarılı yerlere geleceklere inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de bir ilk: Sosyal Bilimler Çalıştayı

TEVİTÖL öğrencileri gün boyu süren proje sunumlarına “Sosyal Bilimler Çalıştayı” ile başladı. Lise öğrencilerini alanında uzman akademisyenlerle 20’yi aşkın sosyal bilimler atölyesinde buluşturan çalıştay, bu özelliğiyle Türkiye’de ilk olma özelliğini de taşıyor.

Dünyaca ünlü piyanistler TEVİTÖL’de müzik bölümü kurdu!

2006 – 2007 öğrenim yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetimin yoğun istekleri doğrultusunda kurulan “Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü”nün öğrencileri, bölümdeki çalışmaları ve çaldıkları enstrümanlar hakkında bilgi verdi. Dünyaca ünlü piyanistler Güher ve Süher Pekinel kardeşler tarafından kurulan bölümde bu yıl 36 öğrenci sekiz farklı branşta eğitim aldı.

Robotları tasarlayıp kodluyorlar

Genç yaşlarda robotik eğitimiyle tanışan TEVİTÖL öğrencileri, mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını keşfederken bu düzenekleri hem tasarlayarak hem de kodlayarak hayata geçiriyor. Bu çalışmaların sonunda VEX Robotics Turnuvaları’na katılan ve başarılı sonuçlar alan öğrenciler, “VEX Robotics” başlıklı etkinlikte robot sunumlarını gerçekleştirdi.

Animasyondan heykele sanatla dolu bir yıl

TEVİTÖL öğrencileri “Görsel Sanatlar Atölyesi”nde bir yandan derslerini görürken diğer yandan baskı, animasyon, fotoğraf, minyatür ve heykel etkinliklerini sürdürüyor. Yıl boyunca atölyede hayata geçirdikleri çalışmaları anlatan öğrenciler, açtıkları resim sergisiyle de etkinliğe katılanların büyük beğenisini kazandı.

Spor için geniş imkanlar

Altı farklı spor alanında müsabakalara katılarak TEVİTÖL’ü temsil eden öğrenciler, “Spor Bölümü ve Etkinliklerin Tanıtımı”nda, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrenciler spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve açık spor tesisleri bulunan okuldaki imkanlardan ders dışında kalan tüm vakitlerinde yararlanabiliyor.

Robotikte dünya çapında başarılar

TEVİTÖL öğrencilerinin okullarında düzenledikleri etkinlik, “İnanç Mekatronik Kulübü”nün sunumu ile sona erdi. Robotik çalışmalarını yürütmek, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak amacıyla kurulan kulüp, ilk olarak FLL (FIRST LEGO League) kategorisinde yarıştı. Burada elde ettiği başarıların ardından FRC (FIRST Robotics Competition) yarışmasına da katılım sağlamayı başaran İnanç Mekatronik Kulübü (IMC), bu alanda Türkiye’de kurulan dördüncü takım oldu. Türkiye ikincisi olarak 2017-2018 sezonunda ABD’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda katılmaya hak kazanan takım, robotu ile ilk sekize girerek Türk takımları arasında bir ilke imza attı. IMC bu sezon da, Kanada’da katıldığı bölgesel yarışmada programın en prestijli ödülünü almaya hak kazandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu