TFI TAB Gıda Yatırımları Çin’deki yatırımlarını, Burger King’in ardından Popeyes ile büyütüyor – 6631

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

TFI TAB Gıda Yatırımları Çin’deki yatırımlarını, Burger King’in ardından Popeyes ile büyütüyor

Türkiye’nin hızlı servis restoran sektöründe lider, restoran sayılarına göre ise dünyanın en büyük küresel restoran işletmecilerinden ve Restaurant Brands International (RBI)’ın küresel olarak en büyük franchiseesi olan TFI, Çin’de 2012 yılında başladığı operasyonlarına Popeyes markasını da ekledi. Daha önce Burger King operasyonları ile ülkedeki faaliyetlerine başlayan TFI, kısa sürede yakaladığı başarıyı, Popeyes markasıyla daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Çin’de 1.000’in üzerinde Burger King restoranının operasyonlarını yöneten TFI, 10 yılda sistemine 1.500 yeni Popeyes restoranı eklemeyi hedefliyor. Popeyes Çin operasyonları, RBI’nın Çin’deki resmi süreçleri tamamlamasının ardından başlayacak.

Popeyes’ın Çin’de büyük ilgi görmesini beklediklerini söyleyen TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu; “Bir Türk işletmecisi olarak 2012 yılında Çin’e yatırım kararı almak bizim için atılmış cesur bir adımdı. 2019 yılına geldiğimizde bu kararın şirketimizin büyümesine ne kadar büyük etkisi olduğunu görüyor ve restoran operasyonlarında Çin’de gösterdiğimiz bu başarının global bir şirket olarak bizi getirdiği noktadan ülkemiz adına da gurur duyuyoruz. TAB Gıda ile Türkiye’de 1995 yılında başladığımız operasyonlarımızla Türk tüketicisinin beklentilerini çok iyi anlamıştık. Bugün, aynı şekilde Çin’de edindiğimiz tecrübeyle oradaki tüketicilerin de beklentilerini çok iyi biliyoruz. Burger King ile edindiğimiz deneyim, Popeyes’ı da Çin’deki portföyümüze eklememizle TFI’yı bambaşka bir konuma taşıyacak. Popeyes’ın yenilikçi ve benzersiz lezzetteki ürünlerinin Çin pazarında büyük bir ilgiyle karşılaşacağını biliyoruz. Ürünün kalitesine TFI’nın operasyon ve pazarlama alanlarındaki mükemmelliği de eklendiğinde, Burger King’le Çin’de kısa sürede yakaladığımız başarı çıtasını, Popeyes ile birlikte çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.

Burger King ve Popeyes markalarının dünyadaki sahibi olan Restaurant Brands International (RBI) COO’su Josh Kobza ise konuya ilişkin değerlendirmesinde; “Çin pazarında Popeyes markamızı TFI ile büyütecek olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Ortağımız TFI ile birlikte benzersiz tavuk çeşitlerimiz, bisküvi, yan ürünlerimiz ve yepyeni restoranlarımızı Çin’de görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Dünya genelindeki operasyonlarında 50 binin üzerinde çalışanı ve 2 binden fazla restoranı bulunan TFI TAB Gıda Yatırımları her yıl 400 milyonu Türkiye’de ve 500 milyonu Çin’de olmak üzere 1 milyara yakın kişiyi ürünleriyle buluşturuyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu