‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ Projesi Business Call to Action’da – 6568

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ Projesi Business Call to Action’da

BigChefs, 2018 yılından beri sürdürdüğü kırsaldaki kadınları desteklemeyi amaçlayan ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ projesiyle Birleşmiş Milletler’in de dikkatini çekmeyi başardı.

BigChefs’in sosyal sorumluluk projesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Business Call to Action programına katıldı. 2008’den beri uygulamada olan ve günlük geliri 10 Dolar’ın altında olanlara ulaşan Business Call to Action, dünyanın farklı yerlerinden projelerle globalde kalkınmayı amaçlıyor.

Kırsalda yaşayan, yaşları 30 ila 50 arasında değişen 14 kadın ile projeye başlayan BigChefs şu an 30 kadınla projeyi devam ettiriyor; bu yılın sonuna kadarsa destekledikleri kadın sayısını 80’ye çıkarmayı amaçlıyor. Şimdilik ürünlerin yüzde 10’u bu kadınlardan alınıyor, 2021’de ise alınan ürünlerin yarısını kadınlardan tedarik edilmesi hedefleniyor.

Toprağın dilinden anlayan kadınlarla yürütülen ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ projesi, kadın istihdamını artırmanın yanı sıra bir yandan da yerel üretimi de sahiplenmiş oluyor. Proje kapsamında günlük geliri 50 TL’nin altında olan kadınlarla çalışılan proje sayesinde, aylık gelirler kişi başı 2.500 TL’ye ulaştı.

Türkiye genelinde 52 mağazası olan BigChefs, projenin detaylarına dikkat çekmek ve çalıştıkları kadınları daha görünür kılmak için hem menülerinde hem de internet sitesinde onlara geniş yer veriyor. Bu sayede ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ projesinde olan kadınların ismi daha fazla kişiye ulaşıyor ve kendi kanallarından satışlarına da devam edebiliyorlar.

BigChefs Hakkında:

2007 yılında Ankara’da kurulan BigChefs, ilk günden itibaren misafir memnuniyetine öncelik vererek kısa sürede Türkiye’nin önde gelen restoran zinciri markası haline gelmiştir. 2014 yılında ilk yurt dışı şubesini Dubai’de açarak küresel bir marka olma yolculuğunu başlatan marka, günümüzde yurt içi ve yurt dışında toplam 60 şubesi ile hizmet vermektedir. Taxim Capital’den sağladığı fon desteğiyle hızla büyüyen BigChefs, başarılı yatırımlarıyla Türkiye’ de ve dünyada marka bilinirliğini arttırmaya devam etmektedir. Taxim Capital yatırımcıları arasında EBRD (Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası), IFC (Uluslararası Finans Kurumu, Dünya Bankası Üyesi), EIF (Avrupa Yatırım Fonu), DEG (Alman Yatırım ve Kalkınma Bankası) gibi uluslararası saygın kurumları barındırmaktadır.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu