Türk Telekom’un, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu – 6214

Türk Telekom’un, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 2019-20 eleme turları ve normal sezonu için resmi kura çekimi töreni, 4 Temmuz Perşembe günü İsviçre’nin Mies bölgesindeki Basketbol Evi’nde gerçekleşti. Basketbol Süper Ligi’ne çıktığı ilk sezonda başarılı bir grafik çizerek Play Off’a kalmaya hak kazanan ve Türkiye’yi BCL’de temsil etmeye hazırlanan Türk Telekom Spor Kulübü’nün rakipleri kura çekimi sonucu belli oldu. Buna göre mavi beyazlı ekip, A Grubunda Strasbourg (Fransa), Unet Holon (İsrail), Manresa (İspanya), Dinamo Sassari (İtalya), Oostende (Belçika) takımlarıyla eşleşti. Grubun son iki takımı birinci ve ikinci turdaki maçların sonucuna göre belirlenecek.

BCL’nin 2019-20 normal sezonunda; iki eleme turunda oynanacak müsabakaların ardından belli olacak 8 kulübün, doğrudan katılım hakkı olan 24 kulüple birleşmesi ile turnucada toplam 32 kulüp yer alacak. BCL’nin eleme turları 17 Eylül’de, normal sezon ise 8 Ekim’de başlayacak. Turnuvada Türkiye’den Türk Telekom’un yanı sıra, Beşiktaş, Bandırma İhtisas ve Gaziantep Basketbol yer alacak.

Kura çekiminde ilk olarak İkinci Eleme Turu’ndan gelecek 8 kulüp çekildi ve ülke korunmasına ilişkin kurala uygun şekilde dört gruba (her grupta en fazla 2 takım) dağıtıldı. Doğrudan hak kazanan 24 kulüp de seribaşı ve seribaşı olmayan kulüpler olarak dört gruba ayrıldı. Kura çekiminin tüm aşamalarında, aynı ülkeden hiçbir kulübün elemelerde veya normal sezonda birbiri ile eşleşmemesi güvence altına alınarak, ülke koruma prensibi uygulandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu