Türkiye ile ABD Arasında Yapılan Mutabakat Sonrasında Dünya’dan Yankılar Gelmeye Devam Ediyor – 7864

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Türkiye ile ABD Arasında Yapılan Mutabakat Sonrasında Dünya'dan Yankılar Gelmeye Devam Ediyor

Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtına ilişkin olarak Ankara’da yapılan toplantının yankıları devam ediyor. Ankara’da yapılan toplantısı sonrasında Pençe’den açıklamalar gelmişti. Türkiye’ye karşı hiçbir şekilde bir yaptırım yapılmayacağını belirten Pence’den sonra ABD’li senatörlerden genel bir açıklama geldi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından atılan tweetine ilişkin olarak Türkiye’ye hiçbir şekilde yaptırım yapılmayacağı belirtildi. Bunun üzerine ABD’li senatörler tarafından geri adım atılmaya başlandı.

 

Anlaşma Sonrasında Senatörlerden Açıklama Gelmişti

Türkiye’nin ABD ile Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıdan hemen sonra açıklamalar gelmeye başlamıştı. Anlaşma sonrasında ABD Senatörleri tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’ye karşı yapılan bütün yaptırımlara devam edilecek” diye belirtilmişti. Son sürat yaptırımlara devam edileceği belirtilmişken bir anda Senatörlerden yapılan açıklama ile yaptırımlar hakkında geri adım yapılmaya başlandığı bildirildi.

Daha önceden verilmiş olan bütün yaptırımların kaldırılacağı belirtildi. Daha öncesinde ABD Türkiye’nin demir-çelik satışında vergi artırımına gitmişti.

 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu