Türkiye Norveç’te Yapılan Alçak Provokasyona Sert Tepki Gösterdi! – 8087

Türkiye Norveç’te Yapılan Alçak Provokasyona Sert Tepki Gösterdi!

 Norveç’te Kuranı Kerime yapılan saldırıya Türkiye’den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, “Kutsal kitabımız Kuranı Kerime yapılan saygısızlığı eleştiriyoruz dedi.

Bu tür provokasyonların ortadan kaldırılmasını, sorunluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz denildi. Norveç’te “Norveç’in İslamlaşmasını durdurun” adında sağcı grubun lideri Kuran-ı Kerimi yakma girişiminde bulundu. Kuran’ı Kerim’e yapılan saygısızlık büyük yankı uyandırdı. Türkiye tepkisi gösterdi. Bu tür provokasyonların önlenmesini istiyoruz dediler.

Son dönemde, Batı Avrupa’da ülkelerinde Müslümanlara karşı düşmanlığın, İslam düşmanlığı ve cami saldırılarının giderek artması derin kaygı uyandırıyor. Bu duruma derhal çözüm bulunması gerekiyor İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığının her geçen zaman daha da sıkıntı verici boyutlara ulaşmış durumda derhal bu sıkıntılara çözüm bulunması gereken bir konu haline gelmiş durumda Çağrımızı tekrar ediyoruz.

Bu saldırılar sadece Müslümanları hedef almış durumda ve insanlık toplumu için büyük tehdit oluşturmuş durumda. Bütün dünya insanlarını tehdit eden bu tehditi tamamen ortadan kaldırmak için uluslararası toplumun bir arada çalışması yönündeki çağrımızı tekrar ediyoruz dedi. BM kararının tüm birleşmiş milletlere üye ülkelerde uygulanması düşünülüyor. Türkiye bu tür provokasyonlara tepki gösteren ülkeler arasında lider olmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu