Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Kaya Aşcı: Samsunluları ‘Yenikapı ve Feshanede Buluşturacağız – 8144

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Kaya Aşcı: Samsunluları 'Yenikapı ve Feshanede Buluşturacağız

Türkiye’deki tüm Samsunlu hemşehrilerin bir çatı altında toplama çalışmalarına dair heyecan yaratan proje müjdesi başkent Ankara’da verildi. HOF Cafe’nin açılış töreninden sonra yapılan ve yaklaşık iki saat süren yemekli karar toplantısına çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıya Samsunluların yoğun olarak yaşadığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun olduğu İstanbul, Bursa, Ankara ve Tekirdağ başta olmak üzere, tüm Türkiye’de bulunan Samsun’u temsil eden Dernek Federasyon Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

PLATFORM 2 YILLIĞINA İSTANBUL’A TAŞINDI

2017 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, ASİYAD’ta yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla 2 yıllığına İstanbul’a taşındı. Platformu daha geniş kitlelere ulaştırmak, yaşatmak ve geliştirmek amacıyla alınan karar sonrası, İstanbul’da ve diğer şehirlerde Samsunlu sivil toplum kuruluşlarına verdiği emekle tanınan ASTAŞ HOLDİNG H. Kaya Aşcı da ‘Dönem Başkanlığı’na seçildi.

SAMSUN’UN MARKA DEĞERİ YÜKSELİYOR

Samsunlu iş insanı H. Kaya Aşcı, yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. 19 Mayıs 1919 Milli Mücadele’nin 100. yılında ilkadım şehri Samsun’un büyüyen, gelişen ve marka değeri yükselen bir kent haline geldiğini ifade eden Kaya Aşcı, yaklaşık 12 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptığını ve her platformda Samsun’u büyük onur, gurur ve saygıyla temsil ettiğini kaydetti. Aşcı, “Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu’nun teveccühü ile şahsım dönem başkanı olarak seçilmiştir. Hepinize en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

HAYALİMİZİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Samsunlu iş insanı H. Kaya Aşcı, şöyle konuştu; “Memleketimizin adını taşıyan sivil toplum kuruluşlarında 12 yıllık başkanlık yaptım. Hiçbir zaman Samsunluların başını öne eğdirmedim ve bundan sonra da eğdirmeyeceğime söz veriyorum. Hep beraber çok güzel günlerimiz geçti. Etkinliklerimiz ve buluşmalarımız ülke çapında ses getirdi. Feshaneler yaptık. 25 bin Samsunlu Sinan Erdem Spor Salonu’nda buluştuk, birlik ve beraberlik mesajları verdik. 19 Mayıs şehri Samsun’un nasıl büyük bir kent olduğunu gösterdik. Bir Samsun sevdalısı olarak büyük bir hayalim var. Ülkemizin dört bir yanında yaşayan Samsunluları İstanbul Yenikapı’da buluşturmak, Feshane’de Samsun Günleri Şöleni yapmak. İnşallah büyük hayalimizi milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, siz değerli sivil toplum kuruluşu başkanlarımızla, Samsun sevdalılarıyla gerçekleştireceğiz.”

Toplantıda Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanlığı’na seçilen ASTAŞ HOLDİNG H. Kaya Aşcı’ya hayırlı olsun dileklerini ileten AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Bursa Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) Genel Başkanı Savaş Otruş’un yaptığı birlik ve beraberlik konuşması büyük alkış aldı. Toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu