Türkiye’de Eğitimde Bir İlk ! ‘Anne Üniversitesi’nde’ eğitimlere başladı – 7971

Türkiye'de Eğitimde Bir İlk !  'Anne Üniversitesi'nde' eğitimlere başladı

Gazi üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışarak Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’nde’ eğitimlere başladı.

Örnek projeler arasında gösterilen anne üniversitesi, Gazi üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirildi. Anne üniversitesi, Gazi Üniversitesi’nin sağlık bilimleri fakültesinde yer almaktadır. Verilen eğitim sayesinde kadınlar sahip oldukları bilgileri güncelleyecek ve kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunacaktır. Eğitim sürecinin sonunda katılımcılara sertifika verilecektir. Kadınların yoğun ilgisini çeken bu eğitim, 72 saat sürecek. Kursta ev ekonomisi, anne çocuk beslenmesi, sağlık, girişimcilik, çocuk gelişimi ve eğitimi ve eğitimde ailenin rolü gibi konulu dersler hem pratik hem de teorik olarak işlenecektir.

 Profesör Doktor Ayten Şentürk Erenel, bu eğitim ile kadınların aile içi iletişimi kuvvetlendirilmesi ve çocuklarına daha bilinçli bir şekilde yetiştirebilmesini amaçladıklarını belirtti. 

Şentürk, bu kurs ile beraber toplumda kadın sağlığını yükseltmek ve farkındalığı arttırmaktır, dedi.

Bu eğitim sayesinde kadınlarımız biyolojik faktörlerin dışında sosyolojik faktörlerin de farkında olmalarını sağlayacaktır. Şentürk, sağlıklı yaşamaktan çocuk sağlığına, obeziteden yogaya kadar birçok alanda önemli bilgilerin verildiğini ifade etti. Şentürk, özellikle toplum açısından örnek teşkil etmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyoruz, dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu