Türkiye’nin Terör Örgütü DEAŞ’a Mensup Olanların Sınır Dışı Etmesi Avrupa Ülkelerinde Panik Yarattı! – 8076

Türkiye'nin Terör Örgütü DEAŞ’a Mensup Olanların Sınır Dışı Etmesi Avrupa Ülkelerinde Panik Yarattı!

Terör örgütü DEAŞ’a mensup olan teröristlerin Türkiye’den sınır dışı edilmesi Avrupa ülkelerini paniğe düşürdü. Avrupa ülkeleri bu teröristleri ne yapacakları konusunda düşünceye koyuldu. Bazı ülkeler suçlarını işlediği ülkenin mahkemelerinde yargılansın derken, bazı ülkeler ise bu teröristleri vatandaşlıktan çıkarmayı düşündüğünü söylüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen ve Suriye Milli Ordusunun da destek verdiği Barış Pınarı Harekâtı kapsamında yakalanan DEAŞ’lı teröristlerin kendi ülkelerine gönderilmesine başlanıldı. Bunun üzerine Avrupa’daki ülkeler harekete geçti. Ulusal ve önemli bir basın kuruluşundan alınan bilgiye göre Avrupa ülkeleri ikilemde kaldılar.

Bazı ülkeler bu teröristleri vatandaşlıktan çıkarmayı düşünüyorken, bazı ülkeler ise hangi devlete zarar verdiyse orada yargılanması yöntemini istiyor. Alman vatandaşlığında bulunan 7 teröristinde yarın Türkiye’den sınır dışı edilmesi bekleniyor. Ayrıca Suriye’de yakalanan 11 Fransa, 2 Alman, 2 İrlanda vatandaşının da yakında sınır dışı edileceği, Türkiye tarafından açıklandı.

Bakan Soylu’da Birtakım Açıklamalar Yaptı

Türkiye’de yakalanan DEAŞ’lı bir militan geçen gün Yunanistan sınırından sınır dışı edildi. Tekrar Yunanistan gümrüğüne kayıt yaptırmak isteyen terörist yetkili kişiler tarafından reddedilince ara bölgede kaldı. Bu konuyla ilgili Süleyman Soylu “Uluslararası Hukuka” göre terörist kendi ülkesine gitmek istemezse, üçüncü bir ülke seçme şansı tanınıyor. Ancak o ülkenin almama hakkı var. Nitekim Yunanistan’da almadı. Ancak bizim de geri alma hakkımız var dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu