Türkiye’ye Destekler Devam Ediyor – 7839

Türkiye'ye Destekler Devam Ediyor

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile “Türkiye’nin Suriye sınırında gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtına tam destek veriyoruz. Suriye’nin sınırı şuan güvenli bir durum arz etmiyor. Bazı komşu ülkelerin Suriye sınırları tarafından tehdit edildiği ortadır. Buna bağlı olarak Türk hükümetinin gerçekleştirdiği harekâtı baştan sona kadar destek veriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zaman yanında yer almakla beraber Katar ülkesi her zaman yardım etmeye hazırdır.” açıklamaları geldi.

 

Türkiye Hiç Durmadan Operasyonlara Devam Ediyor

 

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtına ilişkin olarak hız vermeden operasyonlara devam ettiği bildirildi. Hızlı bir şekilde stratejik noktaları almaya devam Türk Silahlı Kuvvetleri güvenli bir koridor oluşturduktan hemen sonra Suriye sınırından geri çekilecek.

 

Koridor Oluşturmak Amacı

 

Türkiye’nin Suriye sınırında gerçekleştirmek istediği koridorun tamamen amacının Türkiye’de yer alan Suriyelilerin güvenliği için olduğu açıklandı. Bu güvenli koridora karşılık olarak yeni bir kentleşme başlayacak ve Suriyeliler ülkelerine dönmeye başlayacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu