Türkiye’ye Silah İhracatı Yasağı Devam Ediyor – 7811

Türkiye'ye Silah İhracatı Yasağı Devam Ediyor

Türkiye’nin Suriye sınırına girmesi ile başlayan silah ihracatı yasağı devam ediyor. Son olarak bu kervana Fransa’da eklendi. Daha önce Norveç, Finlandiya, Hollanda ve Almanya’da silah ihracatını keseceğini açıklamıştı.

 

Silah Satışını Kesen Ülke Sayısı Artıyor

Türkiye’nin sınır güvenliğini artırmasına yönelik başlayan Barış Pınarı Harekâtı ile çoğu ülke bu harekâtı kınamıştır. İlk olarak Finlandiya’nın açıklaması ile silah ihracatı yasaklanmıştı. Bu kervana daha sonra yine bir İskandinav ülkesi olan Norveç’te eklenmişti. Son olarak ise Almanya, Hollanda bu kervana katılan diğer ülkelerdir. Fransa’da bu kervana eklenerek 5 ülke Türkiye’ye silah ihracatını yasakladı.

 

Türkiye Sınırını Teröristlerden Arındıracak

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile kendi güvenliğini sağlayacak. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun da toplanarak Türkiye’yi kınama oylaması yapması ses getirmişti. Kınama oylamasında VETO veren iki ülke ise ABD ve Rusya idi. Türkiye’ye yönelik böyle hamleler devam ederken silah ambargosu koymaya çalışan ülke sayısı 5’e yükseldi. İspanya tarafından açıklanan ifadelere göre ise Patriotları çalıştıramaz duruma getiririz açıklaması da geldi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu