Tüsiad’dan AB ve ABD Yetkililerine “Barış Pınarı Harekat’ı” Mektubu – 7859

Tüsiad'dan AB ve ABD Yetkililerine “Barış Pınarı Harekat'ı” Mektubu

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının üyesi olduğu TÜSİAD’ın, kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı hakkında, Avrupa Birliği’nin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin siyasi açıdan yetkili adlarına birer mektup yolladığı açıklandı. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Simone Kaslowski yaptığı açıklamada, mektubun, Türkiye’nin terörle mücadele hedefinin altını çizen, ülkemizin Batı ittifakı açısından kıymetini vurgulayan ve Suriye topraklarında akıl odaklı bir yaklaşım sonucu barışın ortaya çıkmasını dileyen bir mektup olduğunu belirtti.

Mektubun amacının, Barış Pınarı Harekatı sonrasında Türkiye aleyhine dünya medyasında başlatılan yanlış haber üretimi ve algı çalışmalarına karşı, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin karar alıcılarına doğruları ve Türkiye’nin amaçlarını hakkıyla anlatmak olduğu yorumları yapıldı.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Barış Pınarı Harekâtı’nın ilk günlerinde de sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunarak, kahraman ordumuza görevinde başarılar dilemiş ve harekatın sınırlarımızdaki güvenliği ve huzuru kalıcı olarak sağlamasını temenni etmişti.

TÜSİAD’ın Batı yöneticilerine ilettiği bu önemli mektubun, Türkiye iş dünyasının tavrını, tutumunu temsil etmesi açısından dikkate alınması bekleniyor. Bu yolla, Batı’daki belli odaklar tarafından Türkiye ekonomisine yönelik geliştirilen saldırgan tutumlara karşı bir önlem alınması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu