Vergi Konseyinin Üye Yapısında Değişiklik Yapıldı! – 8054

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Vergi Konseyinin Üye Yapısında Değişiklik Yapıldı!

Vergi konseyinin üye yapısında değişiklik yapılarak, artık kendi kurumlarınca seçilmiş olan kişiler hukuk, ekonomi, vergi, maliye ve finans gibi alanlarda tecrübe sahibi olan kişilerden olacak.

Devletin vergi politikaları için kendi görüşünü belirlemek için görevli olan Vergi Konseyi üyelerinin, artık ekonomi alanında daha nitelikli kişilerden oluşması hedeflenerek üye yapısında bir değişikliğe gidiliyor.

Vergi Konseyinin Üye Yapısında Değişiklik Daha Kaliteli Hizmet Sağlayacak

Alanında daha da uzmanlaşmış kişilerden oluşacak Vergi Konseyi sayesinde, yapı artık daha nitelikli kişilerden oluşacak. Bu sayede, vatandaşa daha kapsamlı ve yerinde hizmetin yanı sıra, vergilendirme politikalarında da daha az yanlış yapılması hedefleniyor.

2005 senesinde Resmi Gazetede yayınlanan ve hala geçerliliğini koruyan yönetmelik kaldırılarak, yeni Vergi Konseyi yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikte, Resmi Gazetede ki yayınla duyurulmuş oldu. Buna göre Vergi Konseyinin Onursal Başkanı olarak, Hazine ve Maliye Bakanı doğal olarak seçilmiş sayılacak.

Aynı zamanda bakanlık tarafından konseyde yetkili olan bakan yardımcısı, Vergi Denetim Kurulu Başkanı ve Gelir İdaresi Başkanı görevinde bulunan kişiler de konseyin doğal üyeleri statüsünde yer alacaktır.

 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu