Vezirköprü Devlet Hastanesi Yılan Hikayesi gibi – 7448

Vezirköprü Devlet Hastanesi Yılan Hikayesi gibi

Vezirköprü ilçesinde yapılması için çalışmalarına 2013 yılında başlanan yeni Devlet Hastanesi inşaatı bir türlü bitirilemedi.

Yıllardır süren inşaat aşamasında müteahhitler iflas bahanesiyle bırakıp giderken, parasını alamayan taşeron firmalar da mahkeme kararıyla malzemelerini geri söktü. Bu süreçte siyasiyeler ihale yasası gereği yapım ihalelerinin yenileneceğini ve kısa sürede bitirileceğini her seferinde dile getirdi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın, Sağlık Bakanlığı döneminde sıkça gündeme getirilen hastane inşaatı bu süreçte de yine bitirilemedi. 

İşte yeni hastanenin kronolojik beyanatları;

Yıl 2013: Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; “Biz ne dediysek bugüne kadar oldu. Eskiden 10 senede 1 tane hastane yapamayan bir Türkiye vardı. Bafra Devlet Hastanesi yeni bitti, Çarşamba Devlet Hastanesi kaba inşaatı devam ediyor, Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. İşte nereden nereye geldi Türkiye” dedi. (2013 yılında Havza İlçesindeki toplu açılış törenindeki konuşmasından)

Yıl 2013: Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala; “Vezirköprü’ye yeni hastanenin ihalesi yapıldı. 750 iş günü içinde hastanenin inşaatı bitirilecek.”

Yıl 2014: Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Doğan; “Yüklenici firma ekipmanlarını getirmeye başladı. Nasip olursa  önümüzdeki hafta hafriyat çalışmalarına başlanacak.”

Yıl 2016 Ağustos ayı: Müteahhit iflas etti, İNŞAAT DURDU!

Yıl 2016 Ekim ayı: Müteahhitten parasını alamayan taşeron firma, mahkeme kararı ile 12 tır dolusu malzemesini inşaattan geri söktü.

Yıl 2018 Mart ayı: Sağlık Bakanı Ahmet Demircan; “Merak etmeyin 2018 yılı içerisinde hastaneyi tamamlayıp Vezirköprü’ye kazandıracağız.”

Yıl 2018 Kasım ayı: Belediye Başkanı İ.Sadık Edis; “Devlet Hastanesinde sona doğru. Yapım ihalesi yeniden yapılan hastanemizin inşaatı devam etmekte olup 27.07.2019 tarihinde resmi iş teslim süresi dolmaktadır.” 

Yıl 2019: Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt; “Yapımı hızla devam eden 150 yatak kapasiteli Vezirköprü Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanında önceki dönem Sağlık Bakanımız ve Milletvekilimiz Sn. Ahmet Demircan, İl başkanımız Sn. Ersan Aksu ve Belediye Başkanımız Sn. İbrahim Sadık Edis ile birlikte incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldık.”

Sonuç: 2013 yılında ilk adım atıldı… 2019 yılına gelindiğinde hızla devam ediyor…    

Kaynak: vezirköpruözlem/net

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu