Yapay Zeka İle Fotoğraf Çeken Adobe Uygulaması – 8036

Yapay Zeka İle Fotoğraf Çeken Adobe Uygulaması

Adobe, kısa zaman öncesinde iPad adına Photoshop’u kullanıma açması Illustrator adına da sevindiren bir gelişmeyi duyurdu. Fakat firmanın elinde önemli bir gelişme için ekstra bir duyuru daha yer alıyordu. Bu da Photoshop Camera olmuştu. Şu anda kısmi olarak bir kitleye yönelen fotoğraf uygulaması, iOS ve Android için aktif olmak için hazırlanıyor.

Gelecek dönemde herkesin kullanımı için piyasaya çıkacak olan sürüm, yapay zekâ Sensei temelinde çekilen / içerisine eklenen fotoğrafı algılama özelliğine sahip ve ona özel filtreler uygulama yeteneğini barındırıyor. Filtrelerini gerçek zamanlı olarak da kullandıran uygulama, kağıt üzerinde oldukça eğlenceli bir şekilde göze çarpıyor. Yapay zeka ile beraber kendisini yineleyen sonuçlar sunmayacağı tahmin edilen uygulama, fotoğraf düzenleme yapmayı bilmeyenler için de oldukça etkileyici görünüyor.

Birçok düzenlemeyi tek başına otomatik olarak algılayan Photoshop Camera, bununla birlikte manuel düzenleme imkanını da sunuyor. Fotoğraflara hareketli objeler de ekleyebilen fotoğraf uygulaması, otomatik şekilde maskeleme de yapma özelliğine sahip. Bu sebeple obje seçimi ve ona bağlı olarak efektleri ekleme süreci ciddi oranda kolay bir konuma ulaşıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu