Yarışmadaki Çocuklar Ödüllerini Aldı – 9466

Yarışmadaki Çocuklar Ödüllerini Aldı

Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov’un konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür projelerin gerçekleştirilmesi, şirketimizin insani ve sosyal işbirliğinin bir parçasıdır. Rus ve Türk halklarının kültürlerarası bağlarını pekiştirmek, çocuklarımızın spora, bilime, yaratıcılığa ilgi göstermelerini desteklemek bizim için çok önemlidir.Özellikle şimdi evde oldukları dönemde, çocukların pozitif bakış açısını korumak kolay değildir. Bu amaçla onlara, hayal kurmayı, isteklerini çizimle yaratıcı bir şekilde ifade etmelerini önerdik. Hayal güçlerinin sınırlarını belirlemedik; bu hayallerin yürekten gelmesini ve herhangi bir sınırlama olmamasını istedik. Fikrimiz birçok küçük sanatçıdan cevap buldu ve ilginç çizimler gönderdiler! Konular farklı olsa da en çok istedikleri; okula dönüş, arkadaşlarla iletişim ve yürüyüşler. Şimdi bunlardan mahrumlar. Tüm genç sanatçılara ve elbette çocuklarını destekleyen, yarışmaya katılmalarına yardımcı olan ebeveynlere teşekkür etmek istiyorum. Özellikle de Projemizin şehirleri Gülnar ve Silifke’den çocukların başarılı olmaları bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bu çalışmalar jüri tarafından da övgüyle karşılandı ve üç ödül kazandılar.”

Silifke’den 14 yaşındaki Vadim Lobanov, yarışmada dereceye girenlerden biri. Sonsuz yeşillik, mavi gökyüzü, nehir ve altın buğday tarlasında koşan uçurtmalı çocuğun yer aldığı eserine “Dolaşmak İstiyorum” adını verdi. Annesi Tatiana Lobanova, şunları aktardı:

“Oğlum sık sık çizmiyor, ama yaptığı zaman harika işler çıkıyor. Vadik, onun için çizmenin mucizevi ve masalsı bir dünya olduğunu söylüyor. Yarışma eserini kendi başına yaptı, ona sadece kompozisyonu, perspektifi hatırlattım. Vadik, ilk defa suluboya kalemi deneyimini olan çizimi bu yarışmada yaptı. Ortaya çıkan renk düzeni güzeldi ve bu onu çok şaşırttı! Bu tür yarışmaların özellikle izolasyon koşullarında yararlı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar düşüncelerini çizim yoluyla ifade etme şansına sahipler ve kazanma sevinci onları yaratıcılığın devamı için teşvik ediyor!”

Ankara, Antalya, İstanbul ve diğer şehirlerden çocuklar da çok sayıda başarılı ve sıra dışı eser gönderdi. Birisi boya kalemi boyadı, diğeri kalemle çizdi, ancak çoğu eser suluboya ile yapıldı. Hayalleri hepsinin de çok farklıydı; en sevdiği kedisi ile yıldızlı gökyüzüne bakmak, bir balonla uçmak, bir panda görmek, deniz kenarında oturmak, bir kedi almak, okula gitmek ya da sadece sokakta yürümek. Yarışmanın jüri üyeleri, 4-6, 7-10 ve 11-14 yaş aralığındaki 3 farklı yaş kategorisinden 3’er eser seçti. Resimler, bir düşünceyi yaratıcı bir şekilde ifade etme yeteneği, sanatsal performans düzeyi ve yarışma konusuna uygunluk kriterlerine göre değerlendirildi. Dereceye girenler arasındaki Maya Yetişen’in çiziminde hayali; mavi gökyüzü, büyük gökkuşağı, güneş, ev, anne, baba ve sevgili kedisi olarak görünüyor: Maya 5 yaşında ve ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor. Annesi Alla Yetişen, şöyle diyor:

“Bizim Maya 10 aylıktan bu yana neredeyse her gün resim çiziyor. Ona bu yarışmadan bahsettiğimde, hemen çizim için oturdu ve sonrasında sürekli bana sordu “Anne, yarışma ne durumda? Ben çok uğraştım!” Bizi arayıp Maya’nın kazandığını söylediklerinde, çok mutlu oldu. Bu tür yarışmaların çocukların kendilerini kanıtlamaları için harika bir fırsat olduğuna inanıyorum. Ebeveynler için de ilgi çekici. Maya ve ben bu konuda konuştuk, hazırlandık; ona ne istediğini, ne hayal ettiğini sordum. Ailemizde sanat çok önemli bir rol oynar, sık sık müzelere gideriz. Maya’ya resim sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Evde de çok fazla resim var!”

Yarışmada dereceye giren dokuz çocuğa, ödül belgelerinin yanı sıra; içinde kırtasiye malzemeleri bulunan sırt çantaları, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. tişörtleri ve kitaplardan oluşan hediyeleri ulaştırıldı. Ödül alan tüm resimler, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Rossotrudnichestvo temsilciliği web sitesinden görülebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu