Yaşanan acıları unutmak mümkün değil – 10533

Yaşanan acıları unutmak mümkün değil

12 Eylül 1980 tarihinde yaşanan askeri darbe öncesi ve sonrasıyla yakın tarihimizin en sancılı süreçlerinden biri olduğunu söyleyen MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, “ O acılar ne yazık ki bugün bile taptaze olarak içimizde ve vicdanımızdadır. Aradan 40 yıl geçmesine rağmen acısını dün gibi yaşadığımız 12 Eylül’ü unutmamız mümkün değildir. ”diye konuştu.

İlçe Başkanı Kamber, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“12 Eylül1980 öncesi Türk adına, Türklük adına ve Türkiye Cumhuriyeti adına verilen soylu mücadelede şehit olan binlerce ülküdaşımızı, 12 Eylül cuntasının astığı idam sehpalarında Hakka yürüyen 9 fidanımızı rahmet ve dualarla anıyorum. Onlar bizim onurumuz ve gururumuzdur. Milliyetçi Ülkücü Hareketin bu soylu mücadelede amacı vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması, payidar kalması idi. Cumhuriyet rejiminin Marksist-Leninist komünist rejime dönüşmemesi idi.”

Ülkücülerin yaşadıkları tüm olumsuz koşullara karşın devletine asla karşı gelmediğini belirten Kamber, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk Milliyetçiliği gibi köklü ve aydın bir fikrin yılmaz savunucuları olan Ülkücüler, kızıl kurşunlardan sonra bu kez de idam sehpalarının ve zifiri karanlıklara boğulmuş zindanların yusuf yüzlüleri olmuştur. Benzerine az rastlanan bu büyük zulme rağmen Ülkücü Hareket askerimize ve devletimize bir kez olsun sırtını çevirmemiş, düşman olmamıştır. Bugünde Milliyetçi Ülkücü Hareket, 12 Eylül öncesi ve sonrasında olduğu gibi demokrasiye ve millet iradesine olan yüksek inancını liderimiz Sn Devlet Bahçeli’nin şiar edindiği “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışı ile sergilemeye devam etmektedir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu