Yazılımcı Sayısının Arttırılması Hedefleniyor! – 8097

Yazılımcı Sayısının Arttırılması Hedefleniyor!

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Yardımcısından yazılımcı sayıları ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Bünyemizde bulunan yazılımcı sayısı yeterli değil. Aktif olarak çalışan 150 bine yakın yazılımcımız var. Ancak biz bunu 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bakan yardımcısı Fatih Kacır bugün düzenlenen “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Toplantısında” birtakım açıklamalarda bulundu. Gelişen dünya ekonomisine günümüzde teknolojinin yön verdiğini söyledi.

Türkiye’deki nüfusun yarısının 31 yaşının altında olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı mevcut genç nüfusun teknolojik dönüşüm bakımından Türkiye’nin ilerideki en büyük avantajlarından birisi olduğunu vurguladı.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli bir teknolojik kariyere de sahip olduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Fatih Kacır şu şekilde konuştu:

“Bizler bu hususta atacağımız adımları milli teknoloji hamlesi adı altında yeniden yapılandırdık. Tam Bağımsız Türkiye hedefimiz için üretmemiz gereken ürünlerin bir an önce tespit edilip üzerinde çalışılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili araştırmacı sayımız 112 binden yaklaşık 200 bine kadar yükselecek. Ancak yazılımcı sayımızda eksiklikler var. Bünyemizde aktif olarak görev yapan 150 bin yazılımcımız var. Biz bakanlık olarak bunu 500 bine yükseltmek hedefindeyiz. Bu hedefimiz sebebiyle yenilikçi eğitim programları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu