YEDAŞ Küçülüyor, Samsun’un o ilçesinden çekildi..! – 6089

YEDAŞ Küçülüyor, Samsun'un o ilçesinden çekildi..!

Samsun’da elektrik dağıtım hizmeti sunan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) ilçelerdeki küçülme hamlesine devam ediyor. Sorumlu olduğu Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop’ta bazı nüfusu az olan ilçelerde işletmelerini bir bir kapatmaya başlayan YEDAŞ, son olarak da 17 bin nüfusu olan Samsun Asarcık İlçesi’ndeki arıza ve onarım ekiplerini Kavak’a bağladı.

YARIM SAAT BEKLEYECEKLER

Yaklaşık 2 yıl önce Asarcık’taki işletme şefliği kapatan YEDAŞ, şimdi de ilçede bulunan arıza ve onarım ekiplerini ilçeden çekti ve Kavak’a bağladı. Asarcıklılar, YEDAŞ’la ilgili işlemlerini yapmak için 31 km uzaklıktaki Kavak’ın yolunu tutacak ya da arıza durumda ekiplerin yarım saatlik yoldan gelmesini bekleyecek.

CİMER’E ŞİKAYET EDELİM

Bu konudan oldukça rahatsız olan Asarcıklılar, YEDAŞ’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Enerji Bakanlığı’na şikayet etmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve AK Parti İlçe Başkanı İlhan Gonca’nın YEDAŞ’la görüşmelerini sürdürmesine rağmen, ‘müşteri memnuniyetini ve hizmeti ikinci plana atarak, para kazanmayı amaçlayan bir işletme’ gibi davranan YEDAŞ yetkililerinin, ekipleri apar topar ilçeden çekmesi tepkilerine neden oldu.

ASARCIKLILAR MAĞDUR OLACAK

Asarcıklılar, “Örneğin Yarımca ve Gülveren Mahallesi’nde elektrik arızası olması durumunda arıza ekipleri yarım saatlik yol Kavak’tan gelmesi gerekecek. Zaman açısından, kışın olumsuz hava şartlarında Kavak’tan arıza ekiplerinin gelmesi hizmet konusunda ilçeyi yetersiz bırakacak. YEDAŞ’la ilgili her konuda Asarcık’tan kalkıp, Kavak’a gideceğiz. Bunun yol parası var, zaman kaybı var. Kim ödeyecek parayı bizler. YEDAŞ’ın hizmeti ayağımıza getirmesi varken, bizler YEDAŞ’ın ayağına gideceğiz. Asarcık halkı olarak CİMER’e şikayet edeceğiz. Burada Asarcık halkı mağdur edilmektedir” dediler.

Diğer yandan YEDAŞ’ın Asarcık İşletme Şefliği’nde çalışan personellerin de iş akdi hakkında ilçede çeşitli iddialar konuşuluyor. YEDAŞ yönetiminin ekiplerin bir kısmını işten çıkardığı bir kısmını da Kavak’a gönderdiği iddia ediliyor. 

 

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu